Asus B121-1A006F

Tableta Asus B121-1A006F Eee Slate e una dintre cele mai noi apariții din categoria tabletelor cu Windows 7, dar se poate opta și pentru instalarea variantei 8 care e și recomandată pentru tablete. Însă aceasta nu e o tabletă obișnuită deoarece are o diagonală de 12 inci și vine cu procesor Core i5. Vreau să spun că tabletele cu Windows au o configurație puțin diferită care rezultă și într-un preț mai mare. Cele cu Android necesită doar 1 GB de RAM iar procesorul vine și cu un chipset grafic mai bun decât la cele Intel. Această tabletă are o întrebuințare Office și spre deosebire de laptopuri e compactă și portabilă. Întrebarea e: o astfel de tabletă sau un ultrabook? Alegerea e a voastră, iar B121-1A006F are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tastatura
Cu Windows 8

Specificații tehnice

Procesorul Core i5 470UM e unul Dual Core de 1.3 GHz și deci placă video e tot un Intel, dar e una integrată. Ecranul de 12.1 inci e unul LCD LED cu tehnologie care acceptă gesturi. E protejat și de Gorilla Glass, rezoluția e de 800p și unghiurile sunt de 178 grade (ca la IPS-uri). Pentru un sistem de operare ca Windows 7, mi se pare normal să vină cu 4GB de RAM. Nu are un HDD SATA ci unul SSD de 64 GB. Acesta vă ajută să puteți rula mai rapid tableta dar și aplicațiile.

Dotările multimedia sunt următoarele: card reader, cameră web și difuzoare stereo. Porturile disponibile pe această tabletă sunt: cele două USBuri 2.0, portul HDMI de tip mini și mufa combinată audio+microfon. Chiar dacă nu vine cu 3G, are WLAN și bluetooth. Autonomia sa poate fi comparată cu ce a a unui laptop – 4 ore și jumătate. Însă un ultrabook Asus oferă o autonomia mai mare, dar și o tabletă cu Android.

Greutatea e de numai 1.16 kilograme, deci cât un netbook. Are senzor G care după cum știți vă ajută să schimbați orientarea imaginii – din peisaj în portret. În pachet veți primi doar un accesorii și anume acea tastatură bluetooth.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design elegant, vine cu tastatură wireless, senzor G, procesor Core i5, SSD (dar putea să fie unul mai mare) și robustă.

Minusuri: nu are modem 3G și preț piperat.

Concluzie

Acest gadget numit Asus B121-1A006F se adresează celor care nu vor un sistem de operare ca Android ci unul cu utilitate mai mare deoarece poate folosi aplicații care sunt și pentru laptopuri/desktopuri. AM pus un clip cu despachetarea unei tablete cu Windows 8:

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus B121-1A006F”

  1. am fost extrem de incintat de prezentare, dar lipsa conexiunii 3G dezamageste. exista alta posibilitate de a avea internet oriunde la tableta?

  2. Poți avea conectivitate la internet oriunde te-ai afla cu ajutorul funcției WiFi Hotspot a unui smartphone.

Comentariile sunt închise.