Asus A542UF, laptop cu i5-8250U și MX130

Dacă ești interesat de un laptop din seria Asus A542UF, atunci acest ASUS A542UF-DM544 ar fi recomandarea mea. Vine cu un procesor foarte rapid – i5-8250U, iar placa video e una cu memorie dedicată. Nu e un laptop pentru jocuri (de gaming), ci unul multimedia care e perfect pentru filme.

Acest model vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat cu ecran 1080p care are strat anti-glare și unghiuri de vizualizare ok. Din poza de alături se poate vedea că acest laptop are un design clasic precum restul de modele din seria 542 sau X542. E puțin mai albăstrui, iar ceva gri e acesta.


Păreri pro și contra

Dacă vreți ceva cu procesor quad core atunci acest model Asus A542UF-DM544 ar fi numai bun deoarece e dotat cu un i5 Kaby Lake R model 8250U, dar să nu neglijăm nici A542UF-DM560 care are Core i7.
Pentru ca totul să fie fluent are și 8GB memorie RAM. Dacă vreți să-l faceți mai rapid atunci cel mai bine ar fi să-i puneți SSD. mai mulți RAMi nu-l vor face mai rapid.
Hardul e unul de 1TB și are 5400 rotații. E unul cu o capacitate foarte mare, iar viteza e ok… dar nu se poate compara cu un solid state drive.
Pentru a putea rula jocuri, chiar dacă nu e un laptop de jocuri, acest model are placă video MX130 de 2GB. E o placă video echivalentă celora din seria 900. Sau e chiar același lucru, doar că au schimbat numele.
Nu are sistem de operare (Windows, ci o distribuție Linux), iar din această cauză vă recomand să instalați Windows 10 pe 64 bit. Acest lucru se poate face prin intermediul unității optice ori a unuia dintre porturile USB (are 4 astfel de porturi).
Alte porturi/elemente de conectivitate demne de menționat ar fi HDMI, VGA, LAN Gigabit, wireless ac și bluetooth.

Verdict

Dacă sunteți interesați de ceva compact, performant și aspectiv atunci modelul acesta ar fi numai bun. Portabilitatea este excelentă din moment ce are o greutate de 2,3kg, iar performanța e susținută de memoria DDR4 și procesorul i5.

Te-ar mai putea interesa