Asus A542UF-DM119, laptop argintiu cu ecran Full HD

Laptopul Asus A542UF-DM119 face parte dintr-o serie alternativă la X542, dar nu sunt deosebiri majore. Observ că acesta are 2 sloturi pentru memorie RAM (suportă până la 16GB), placă de rețea bună, unitate DVD care nu văd la ce ar fi utilă, WiFi ac și difuzoare bune. Să nu se înțeleagă greșit, fiecare model are ceva diferit și nu cred că acest laptop e mult peste unul X542. Unii dintre voi poate aveți nevoie de acea unitate DVD, însă alții preferă să folosească stickuri USB pentru a transfera datele mai rapid.

Acesta e pe culoarea argintie și nu cred că vă deranjează pentru că e o culoarea plăcută și nu se văd amprentele ca pe cele negre. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noul i5-8250U se poate compara cu i5 HQ din generația precedentă care era conceput pentru gaming, doar că acesta nu are un consum așa de mare. Un număr mai mare de nuclee poate influența semnificativ performanțele laptopului și în jocuri chiar se vede diferența.

Placa video GeForce MX130 e o variantă nouă care îmi amintește de 940MX, pentru că are aceleași specificații tehnice, diferența e că a fost lansată mai recent.

Păreri pro și contra

Nu aș putea spune că-i lipsește ceva, chiar din contră se poate conecta orice la el, puteți face câte îmbunătățiri la configurație și performanțele noului i5 chiar sunt generoase. Față de generația precedentă, Kaby Lake R oferă 2 nuclee suplimentare, doar că i3-ul e o excepție. Procesoarele mai performante lucrează mai bine cu 8GB, iar eu v-aș recomanda acest upgrade pe viitor alături de un SSD. Nu e nevoie să cheltuiți mult, pentru că hardware-ul actual e destul de avansat și puteți schimba pe parcurs ce nu vă place.

Asus A542UF-DM119 rulează Endless OS și se vede ușor din numele laptopului, de aceea unii dintre voi veți alege să instalați Windows 10 și vă puteți folosi de discuri pentru că e prezentă unitate DVD. Alt rol nu are această unitate optică și de aceea cred că ar putea să renunțe complet la ea pe viitoarele modele.

Te-ar mai putea interesa