Arctic EF5800, maşina spălat rufe

Dacă eşti un patriot sau vrei o maşină de spălat ieftină atunci maşina de spălat frontală EF5800 Arctic (Arctic EF5800) ar fi recomandarea mea deoarece are un design slim, clasă energetică A+ şi un preţ sub 1000 lei. Nu e prea eficientă din punct de vedere al puterii de centrifugare deoarece are doar 800 rotaţii pe minut şi acest lucru o poziţionează în clasa de eficienţă la centrifugare D, însă e foarte eficientă dacă e să o analizăm prin prisma consumului de curent deoarece consumă puţin şi asta o pune în clasa A+. Este utilă familiilor cu undeva până la 4-5 persoane deoarece are o cuvă în care încap undeva la 5 kilograme de rufe ca la modelul AL 1000A+ de la acelaşi producător.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». În opinia multora acest preţ reflectă realitatea şi fiabilitatea extrem de bună a produselor Arctic.

Poze

Se poate vedea că aspectul exterior al EF5800 este unul foarte plăcut şi caracteristic mărcii Arctic.

Aşa arată din faţă

Specificaţii tehnice

Arctic EF5800 sau EF 5800 este o maşină care poate fi încărcată cu rufe frontal şi încap undeva până la 5 kilograme de haine ceea ce o face perfectă pentru familiile mari.

Are clasa A+ la eficienţă energetică deoarece consumă undeva la 0,86 kwh într-un program standard. La clase de eficienţă stă bine, dar cea de centrifugare cam lasă de dorit deoarece are doar 800 rotaţii.

Vine cu multe programe utile (15) printre care şi cel de 30 minute care e unul rapid. Cei care vor să aibă un consum cât mai mic de curent vor fi încântaţi de vestea că maşina are şi un program de consum redus. Există chiar şi un program de pornire întârziată util atunci când vreţi să spălaţi noaptea dacă curentul e mai ieftin de la o anumită oră.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, consumă puţin curent, are multe programe şi e un produs românesc de calitate (românii fac şi lucruri bune).
Contra: are doar 800rpm.

Concluzie

Arctic EF5800 este o maşină realizată de un brand românesc, iar cumpărând acest produs de calitate o să susţineţi economia din România. 🙂 EF5800 nu e cu nimic mai rea decât modele de la Siemens, Indesit sau alte mărci străine. Chiar dacă Arctic făcea frigidere la început acum face şi alte electrocasnice de foarte bună calitate.

5 comentarii la „Arctic EF5800, maşina spălat rufe”

  1. …sustinem economia Turciei, acolo sunt facute masinile de spalat Arctic, actionarul Arctic este turc.

  2. am cumparat si noi un artic 5800 e super spala f bine are multe programe poti sa treci de la unul la altul f sa elimine apa poti scurta prog si e destul de silentioasa si de centrifuga sintem multumiti e f economica iar la pretul ei nu are concurenta .o recomandam celor care v sa f economie

  3. Cine imi poatespune si mie exact unde se pune balsamul si unde se pune detergentul la masina de spalat artic 5800 ca in manual se contrazic de la o rubrica la alta.

  4. si eu am cumparat o masina arctic 5800 si nu e silentioasa deloc,suna foarte tare, nu sunt multumita de ea

  5. Buna ziua. Am si eu o problema la masina de spalat arctic ef5800..nu duce pana la sfarsit programul de spalare, mai exact..selectez programul, isi trage apa apoi se opreste( normal cred ca ar fi ca atunci cand isi ia apa sa se invarta cuva) apoi trebuie sa selectez Clatire..dupa aceea iar se opreste.. si pt a le stoarce si evacua apa, selectez programul Stoarcere/evacuare. Aveti idee din ce cauza?

Lasă un comentariu