AMD Sempron X2 190

În cazul în care vrei să-ți faci un calculator pentru navigat pe Internet și vizionat filme HD atunci îți recomand un procesor AMD Sempron X2 190. E un procesor cu suport dual core și poate fi montat doar pe . Un astfel de procesor are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar o placă de bază cu socket AM3 (cum e ) nu e nici ea prea scumpă.

Poze

AMD Sempron 190 X2 e un procesor echivalent Celeron și îți va furniza performanța de care ai nevoie în sarcini de tip office. Aspectul e unul caracteristic procesoarelor AMD și din imaginea a doua se poate vedea că nu se remarcă cu ceva special. Nu e ideal pentru gaming și despre acest lucru ne putem da seama din caracteristicile de mai jos.

Cutia
Procesorul

Specificaţii tehnice

Modelul de față vine cu două nuclee, iar frecvența procesorului e de 2500 megaherți. Acest lucru nu e deloc rău deoarece o să beneficiați de toată puterea de care o să aveți nevoie vreodată în vreun program nu prea solicitant cum ar fi Microsoft Word. Pe sistemul cu un astfel de procesor  să puteți instala atât Windows 64 bit cât și 32 bit, dar eu vă recomand cu căldură Windows 7 pe 64 biți.

Păreri pro şi contra

Pro: vine cu un excelent raport între preț și performanță; garanția e una mare de 3 ani și este asemănătoare cu cea a procesoarelor Intel; plăcile de bază pentru acest procesor nu sunt deloc scumpe; consumul de curent e foarte mic de undeva la 45W; performanța e ok deoarece are două nuclee care furnizează toată puterea de care o să aveți nevoie vreodată.
Contra: nimic, dacă îl vreți pentru un calculator normal. Poate că un minus ar putea fi faptul că nu are cip grafic integrat și asta înseamnă că trebui cumpărată o placă video… în cazul în care placa de bază nu are așa ceva.

Concluzie

După cum ziceam anterior, procesoarele Sempron sunt asemănătoare celor Celeron de la Intel, și dacă nu aveți prea mulți bani ori nu aveți nevoie de mai multă performanță atunci cred că un astfel de model ar fi numai bun. Suportă o sumedenie de sisteme de operare, dar eu vă recomand unul pe 64 bit cum ar fi Windows 7.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „AMD Sempron X2 190”

  1. Multumesc pentru review.. Dar sa stii ca merge si pe socket AM2 (cum am eu) dar sa ai ultimul update Bios pentru acel +. Pe placile de baza Gigabyte cu socket AM2 tre’ sa ai versiunea F5j la Bios ca sa-ti recunoasca acest procesor. Crede-ma ca m-am interesat foarte mult din acest punct de vedere. Si asta nu de pe forumuri de la diferiti troli. Ci de pe siteul producatorului sau manual placii de baza. Informatiile sunt garantate si le puteti verifica pentru cei care au o placa de baza pe socket AM2 si-si doresc acest procesor. Asta e cel putin la placile de baza Gigabyte. Restu… nu stiu. Eu m-am interesat pentru ce am eu. Astazi am comandat acest procesor (tot dupa emag) fata de vechiul meu Sempron LE-1150 2000MHz single core. Maine tre’ sa-mi ajunga. Am asteptari mari de la acest procesor. Adica la modul sa se simta diferenta tinand cont mai ales de nucleu. Fiind acelasi nucleu ca la ultimele Athlon X2. De fapt acest procesor Sempron este un micut Athlon. Nu ma astept la diferente majore. Dar totusi, ar trebui sa se simt diferenta. Plus c-am inteles dintr-un alt review ca se poate face OC la 3000-3400 stabil. Acum niste mici amanunte as dori. Cum crezi ca s-ar comporta acest procesor pe langa 2GB DDR2 800MHz CAS 5 1.8V? Si in legatura cu gamingul. Eu nu sunt adeptul jocurilor cu cerinte mari de ultima generatie. Dar pentru un Dota (fie 1 sau 2), Counter (fie 1.6 sau Source) chiar nu s-ar descurca bine in ele? Jocuri gen Multiplayer. Cum ar mai fi LoL sau HoN. Maine dupa ce testez procesorul am sa-ti las aici niste pareri fata de vechea configuratie. Sper sa fie bune. :)) Salut!

Comentariile sunt închise.