AMD Athlon II X4 750K

Un procesor foarte puternic care poate fi montat pe noul socket FM2 e AMD Athlon II X4 750K. Iar, K-ul de la sfârșit denotă faptul că e un Black Edition – adică i se poate face overclocking. Există și o variantă mai cuminte numită X4 740 care normal că are și un preț mai mic, dar nu e la fel de bun. Dacă te interesează modelul 750K care e unul de top atunci îl poți avea la un preţ bun Vezi prețul special de azi → care e mic deoarece nu vine cu cip grafic integrat precum modelele APU.

Poze

Din imaginea de alături vă puteți face o părere despre cum arată acest model de procesor care poate fi instalat doar pe FM2. Din câte se poate observa, nu diferă cu nimic față de restul modelelor Athlon 2 X4. Din păcate nu există benchmark-uri așa încât să pot pune un tabel cu performanțele însă trebuie știut că e echivalentul unui i5 de la Intel.

Așa arată

Specificaţii tehnice

Modelul de față nu doar vine cu 4 nuclee, ci are și o frecvență superioară de 3400 megaherți. Poate fi montat doar pe plăci de bază de genul MSI FM2-A55M-E33, adică pe un model FM2. Deci, dacă aveți un MB cu AM3 ori AM3+ atunci trebui să treceți pe noul socket.
Față de alte procesoare acesta are AMD Turbo Core 3.0 care e o alternativă la Turbo Boost de la Intel. Procesoarele AMD erau bune, dar nu aveau o tehnologie ca cea de la Intel, dar uită că s-au decis să-i copieze întreacă.

Păreri pro şi contra

Pro: are un incredibil raport între preț și calitate; performanțele procesorului sunt superioare și în opinia mea e un procesor excelent pentru un PC de gaming; precum toate procesoarele AMD poate opera atât în mod 32 cât și 64 bit; puterea termică nu e deloc mare; instalarea nu e complicată; plăcile FM2 nu sunt scumpe.
Contra: nu are cip grafic.

Concluzie

Modelul de față ar putea fi utilizat cu succes pentru realizarea unui desktop de gaming, iar dacă nu o să-i faceți OC atunci puteți opta pentru modelul non Black Edition care e Athlon 2 740. Ambele procesoare vor rula orice fluent dacă restul componentelor sunt echilibrate și dacă aveți un sistem de operare bun instalat. Ca OS eu recomand Windows 7 SP1 64 bit sau Windows 8 64 bit.

6 comentarii la „AMD Athlon II X4 750K”

 1. Cum poti spune ca x4 750k este echivalentul unui i5 sandy/ivy,cand el se bate la performanta cu seria pentium g8xx si maximum cu I3!!!
  Nu mai induce lumea in eroare cu afirmatiile tale nefondate!
  Imi pare rau pentru ca ti-am atras atentia.

 2. Bine punctat Daniel. As aduaga ca pana la I3 mai are muuuuuullltt, muuult de mancat acest 750k.
  Totusi raport pret performanta e ok. Il duci in 4,5 stabil si aia e.

 3. Si tu Gabi mai ai mult de mancat pana sa ajungi vreun cunoscator in domeniu.Nu se compara cu i5 pentru ca acelea incep de la un pret dublu insa cu i3-ul se ia la tranta, mai ales in multithreading, datorita celor 4 nuclee la frecventa inalta(si nu 2 ca la orice i3), iar pe partea de gaming nu-i cu nimic mai prejos.Daca tu iti iei procesor pentru SuperPi si alte nimicuri macar nu mai manca stricat!

 4. Tehnologia AMD Hyper Transport a copiat-o Intel si i-a spus Intel Quick Path Interconnect. Mai e si procesarea pe 64 de biti, primul Athlon64 aparand in septembrie 2003, pe cand Intel a scos primul procesor desktop pe 64 de biti doar in mai 2005.

 5. salutare , vreau sa achizitionez acest procesor si sa-l pun pe asrock FM2A75 PRO4, fm2 . pe site-ul asroc spune ca suport acest procesor … unii afirma ca nu merg bine impreuna …. pot primi o parere pls.
  P.S. cele 2 impreuna cu un ddr 3 la 1866Mh , pt ca asa am vazut pe un site k merge bn procesorul.

Lasă un comentariu