≡ Meniu

AMD Athlon II X4 750K

Un procesor foarte puternic care poate fi montat pe noul socket FM2 e AMD Athlon II X4 750K. Iar, K-ul de la sfârșit denotă faptul că e un Black Edition – adică i se poate face overclocking. Există și o variantă mai cuminte numită X4 740 care normal că are și un preț mai mic, dar nu e la fel de bun. Dacă te interesează modelul 750K care e unul de top atunci îl poți avea la un preţ bun Vezi prețul special de azi care e mic deoarece nu vine cu cip grafic integrat precum modelele APU.

Poze

Din imaginea de alături vă puteți face o părere despre cum arată acest model de procesor care poate fi instalat doar pe FM2. Din câte se poate observa, nu diferă cu nimic față de restul modelelor Athlon 2 X4. Din păcate nu există benchmark-uri așa încât să pot pune un tabel cu performanțele însă trebuie știut că e echivalentul unui i5 de la Intel.

Așa arată

Specificaţii tehnice

Modelul de față nu doar vine cu 4 nuclee, ci are și o frecvență superioară de 3400 megaherți. Poate fi montat doar pe plăci de bază de genul MSI FM2-A55M-E33, adică pe un model FM2. Deci, dacă aveți un MB cu AM3 ori AM3+ atunci trebui să treceți pe noul socket.
Față de alte procesoare acesta are AMD Turbo Core 3.0 care e o alternativă la Turbo Boost de la Intel. Procesoarele AMD erau bune, dar nu aveau o tehnologie ca cea de la Intel, dar uită că s-au decis să-i copieze întreacă.

Păreri pro şi contra

Pro: are un incredibil raport între preț și calitate; performanțele procesorului sunt superioare și în opinia mea e un procesor excelent pentru un PC de gaming; precum toate procesoarele AMD poate opera atât în mod 32 cât și 64 bit; puterea termică nu e deloc mare; instalarea nu e complicată; plăcile FM2 nu sunt scumpe.
Contra: nu are cip grafic.

Concluzie

Modelul de față ar putea fi utilizat cu succes pentru realizarea unui desktop de gaming, iar dacă nu o să-i faceți OC atunci puteți opta pentru modelul non Black Edition care e Athlon 2 740. Ambele procesoare vor rula orice fluent dacă restul componentelor sunt echilibrate și dacă aveți un sistem de operare bun instalat. Ca OS eu recomand Windows 7 SP1 64 bit sau Windows 8 64 bit.

{ 6 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
 • Daniel

  Cum poti spune ca x4 750k este echivalentul unui i5 sandy/ivy,cand el se bate la performanta cu seria pentium g8xx si maximum cu I3!!!
  Nu mai induce lumea in eroare cu afirmatiile tale nefondate!
  Imi pare rau pentru ca ti-am atras atentia.

 • Gabi

  Bine punctat Daniel. As aduaga ca pana la I3 mai are muuuuuullltt, muuult de mancat acest 750k.
  Totusi raport pret performanta e ok. Il duci in 4,5 stabil si aia e.

 • Unu'

  Si tu Gabi mai ai mult de mancat pana sa ajungi vreun cunoscator in domeniu.Nu se compara cu i5 pentru ca acelea incep de la un pret dublu insa cu i3-ul se ia la tranta, mai ales in multithreading, datorita celor 4 nuclee la frecventa inalta(si nu 2 ca la orice i3), iar pe partea de gaming nu-i cu nimic mai prejos.Daca tu iti iei procesor pentru SuperPi si alte nimicuri macar nu mai manca stricat!

 • Alex

  Tehnologia AMD Hyper Transport a copiat-o Intel si i-a spus Intel Quick Path Interconnect. Mai e si procesarea pe 64 de biti, primul Athlon64 aparand in septembrie 2003, pe cand Intel a scos primul procesor desktop pe 64 de biti doar in mai 2005.

 • Alin fox

  salutare , vreau sa achizitionez acest procesor si sa-l pun pe asrock FM2A75 PRO4, fm2 . pe site-ul asroc spune ca suport acest procesor … unii afirma ca nu merg bine impreuna …. pot primi o parere pls.
  P.S. cele 2 impreuna cu un ddr 3 la 1866Mh , pt ca asa am vazut pe un site k merge bn procesorul.

 • portal

  acest procesor e egal cu i3 in performante si cu 200 ron mai ieftin. plus ca e QUAD core.

Lasă un comentariu