AMD A4 X2 5300

AMD A4 X2 5300 e un procesor foarte bun care are niște performanțe numai bune dacă vreți să vă faceți un desktop PC de tip office. În momentul de față e unul dintre cele mai ieftine procesoare care pot fi montate pe o placă de bază FM2 deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Vine ca o alternativă la AMD A6 X2 5400K care e ceva mia capabil, dar și mai scump.

Poze

AMD A4 5300 X2 arată ca un oricare alt procesor AMD, iar acest lucru se poate vedea din imaginea de alături. Dacă o să vă uitați la cutia sa aici atunci o să vedeți că e foarte bun la sarcini office cum ar fi navigat pe Internet, vizionat filme și lucru cu programe MS Office. Având cip grafic integrat Radeon HD 7480D nu o să trebuiască neaparat să cumpărați o placă grafică separată.

Procesorul

Specificaţii tehnice

A4 X2 5300 e un model de procesor foarte bun care e comparabil cu Celeron de la Intel. Venind cu două nuclee o să vă furnizeze performanțe uimitoare, iar cipul grafic integrat o să vă ajute foarte mult la vizionarea filmelor HD. Eu tot am zis că e procesor, dar denumirea corectă ar fi APU deoarece e CPU+GPU. Dacă o să aveți minim 2GB memorie RAM la sistem atunci nu o să aveți nici o problemă cu faptul că placa video își ia memorie din memorie sistemului și din această cauză cred că o să puteți folosi procesorul și la jocuri mai simple.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e bun, fiind susținut de garanția de 36 de luni; frecvența e una mare de 3400 megaherți; cipul grafic din APU e mai puternic decât un Intel HD, fie că e vorba de un Intel HD Graphics din i5 ori i7; poate opera în mod 32/64 bit și asta înseamnă că pe calculatorul care va avea în componență acest procesor va putea fi instalat un sistem de operare pe 32 ori 64 biți, dar e mai bine să instalați Windows 7 pe 64 biți.
Contra: putea avea mai multe nuclee așa încât performanța să fie superioară, dar așa ar fi costat mai mult.

Concluzie

AMD A4 X2 5300 e un procesor foarte bun pentru realizarea unui calculator fără mari pretenții. Subliniez faptul că procesorul poate fi montat doar pe plăci cu socket FM2, iar modele ieftine găsiți aici. Montarea nu e complicată, iar dacă nu vă descurcați atunci vă recomand să apelați la un prieten care se pricepe.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „AMD A4 X2 5300”

Comentariile sunt închise.