Acer V193HQLHB, monitor accesibil de 18.5 inci

Acer V193HQLHB e un monitor care l-aș recomanda oricui deoarece e ieftin și vine cu tehnologie LED. Diagonala nu e cea mai mare de pe piață dar suficientă pentru cei care au avut înainte un laptop ori un PC cu monitor LCD. Dacă aveți un buget mai mare, bineînțeles, v-aș recomand unul de 21.5 inci deoarece oferă o rezoluție FullHD, în loc de cea HD a acestui monitor. Poate fi bun și pentru cei pasionați de jocuri deoarece caracteristicile tehnice sunt bune, însă doar pentru cei pasionați de jocuri pentru PC deoarece are doar VGA. Acest monitor LED are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul l-am observat și la alte modele lansate mai de ceva vreme, dar nici nu consider că trebui schimbat deoarece e destul de reușit.

Din față
Din față

Specificații tehnice

Nu are multe dotări ori tehnologii în acest buget, însă are cele mai bune caracteristici. Aici mă refer la: 5ms, 200 cd/mp, unghiuri de 170/60 grade și contrast dinamic de 10 milioane la 1. Sunt acele caracteristici care le veți găsi la multe monitoare ieftine. Sunt importante chiar dacă nu aveți pretenții mari deoarece vă vor fi de folos zi de zi. Timpul de răspuns e bine să fie cât de bine în caz că vă plac jocuri, iar contrastul cât mai mare pentru a beneficia de imagini cât mai clare.

La o diagonală de 18.5 inci e normal ca rezoluția să fie una de 1366 cu 768 pixeli. Nu vine cu dotări speciale, adică cu boxe integrate ori tuner tv. Dar și așa boxele obișnuite sunt mai performante. Ca și porturi video are doar VGA, adică intrare PC. Sunt multe dispozitive care mai au VGA, însă noile gadgeturi tind toate să aibă HDMI. Diferența de preț dintre acesta și unul de 21.5 inci e mică, iar cu ceva mai mulți bani vă puteți lua unul cu HDMI ori DVI (dar numai dacă vreți o rezoluție mai bună).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: preț atractiv pentru un monitor, timp de răspuns bun pentru cei pasionați de jocuri ori filme, calitatea construcției și fiabilitate crescută.

Minusuri: nu prea am.

Concluzie

E oarecum normal să aibă doar VGA deoarece rezoluție e una HD, iar HDMI-ul ori DVI-ul pot fi folosite doar pentru conținut mai de calitate. Acest Acer V193HQLHB e o recomandare în acest buget, dar sunt și alte monitoare accesibile care merită luate în considerare.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Acer V193HQLHB, monitor accesibil de 18.5 inci”

  1. vreau sa il achizitionez si eu.Eu am un laptop Acer si unghiurile de vizibilitate sunt slabe de tot,daca las monitorul laptopului 2-3 centimetri in jos sau in sus vizibilitatea este foarte proasta,nu se mai intelege nimic aproape.Acest monitor se comporta la fel?Sa mai pun 100 de lei si sa iau unul mai bun?

  2. Dacă vrei un monitor cu unghiuri de vizibilitate foarte bune atunci ar trebui să te orientezi înspre un model cu panou IPS. Iar, cel mai ieftin model de pe piață cu IPS e Acer H226HQLBMID.

Comentariile sunt închise.