Acer Aspire E1-572G-54204G75Mnii, laptop multimedia

Update 2: Până pe 24 feb ai 300 lei reducere la acest model.

Update: Laptopul vine acum 28 ian cu o reducere de 200 lei și router cadou (oferta e valabilă doar pentru modelul cu placă video HD 8670M, iar modelul cu HD 8750M nu are reducere). Alte laptopuri la ofertă cu router cadou poți găsi aici.

Articolul din 9.01.2014:
Acer Aspire E1-572G-54204G75Mnii e unul dintre acele laptopuri noi cu configurație Intel Haswell. Seria E1-572G e una multimedia datorită prezenței acelei plăci video dedicate. Mă refer la placa video AMD, dar pe partea de viteză de procesare, nu am ce să-i reproșez unui model cu tehnologie de economisire a energie. E nevoie de un astfel de procesor deoarece laptopul are o baterie de 4 celule și cu siguranță vă doriți o autonomie bună. E ceva mai scump decât un desktop cu configurație similară, însă un laptop e mai portabil și ocupă puțin spațiu.

Având în vedere că are Linux preinstalat și nu Windows, prețul e ceva mai atractiv. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pe negru
Pe negru

Procesorul e cea mai importantă componentă a unui laptop și în acest caz e un Core i5-4200U Haswell. Chiar dacă frecvența e una destul de mică, e eficient iar placa video integrată e și ea destul de ok. Cu toate acestea, are deja o placă video dedicată Radeon HD 8750M care e destul de ok când vine vorba de jocuri.

Veți putea juca jocuri la detalii medii și chiar maxime dacă e vorba de jocuri mai vechi. Ecranul e cel standard cu rezoluție 768p și iluminare LED. Pentru conținut 1080p, vă recomand să folosiți ieșirea HDMI pentru a conecta laptopul la un televizor FullHD. Chiar dacă are 4GB RAM, puteți instala două plăcuțe dar nu mai mult de 8GB. Hardul e generos deoarece capacitatea de stocare e de 750GB și deci nu cred că e nevoie de mai mult.

Are dotări standard care le veți găsi pe multe alte laptopuri, de aceea nu văd de ce aș mai face o listă cu acestea. Apreciez că are difuzoare stereo, cameră web HD, USB 3.0, bluetooth etc. Bineînțeles are DVD dar ar fi fost interesant să nu fi avut deoarece nu e chiar utilă această unitate DVD. O veți folosi decât pentru instalare sistemului de operare.

Un mouse wireless ar fi ideal pentru acest laptop deoarece are bluetooth și astfel veți avea libere toate porturile USB. Portul USB 3.0 e bun doar pentru transferul de fișiere datorită vitezei mare de transfer (de 10 ori mai mare decât 2.0). Linux e un sistem de operare bun dar numai pentru navigare web și redare de fișiere media.

Plusuri: autonomie de până la 4 ore, arată bine, ieftin, performant, USB 3.0 și suportă până la 8GB RAM.
Minusuri: nu e prea ușor și subțire,

Acer Aspire E1-572G-54204G75Mnii e o alegere bună dacă vă plac jocurile și poate fi folosit și la locul de muncă datorită procesorului.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Acer Aspire E1-572G-54204G75Mnii, laptop multimedia”

  1. Chiar eram cu ochii pe acest laptop si asteptam sa vina o reducere considerabila. Pentru mine nu a fost prea interesanta oferta cu router pt ca eu am deja asa ceva. Acum cred ca o sa-l iau azi si maine si pe urmă cred ca o sa revin cu o parere.

Comentariile sunt închise.