Acer Aspire 5755G-2434G75Mnrs

Laptopul Acer Aspire 5755G-2434G75Mnrs îl recomand dacă sunteţi în căutarea unui notebook puternic care să facă faţă celor mai noi jocuri. E foarte asemănător cu modelul 5755G-2438G75Mnrs doar că are 4 giga de RAM (ca 5755G-2434G75Mnbs). Procesorul i5 2430M are integrat un cip grafic capabil să afişieze filme HD la calitate maximă pe ecranul de 15,6 inci sau pe unul extern prin intermediul portului HDMI cu care e dotat notebook-ul. Placa video integrată contribuie şi la autonomia de circa 4 ore. 😉 Vine cu tehnologii de ultimă generaţie cum ar fi HDMI, USB 3.0, Sandy Bridge şi Optimus. Acestea ori măresc autonomia ori oferă sporuri de perfprmanţă şi e bine că laptopul care face obiectul acestei prezentări le are în dotare. PC-ul are şi o placă video dedicată de 2 giga şi pe 128 biţi care e una de la nVidia – GeForce GT 540M.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». În opinia mea e unul foarte mic pentru un laptop de gaming ca acesta. Există modele superioare ca dotări, adică cu 8 giga de RAM, dar acelea costă cu vreo 200-300 de lei mai mult.

Poze

Tastatura
Cum arată per total

Specificaţii tehnice

Acer 5755G-2434G75Mnrs este un laptop excepţional din toate punctele de vedere. Astfel la capitolul memorie are 4 giga RAM instalaţi din maxim 8 suportaţi şi se pot instala cu uşurinţă încă 4 deoarece are încă un slot de memorie liber. Hardul din dotare are 750 giga şi doar 540 rotaţii, dar tot e bine deoarece are o capacitate foarte mare.

Placa video e excelentă în redarea jocurilor fiind vorba despre un nVidia GT540M pe 128 biţi. Această componentă vine cu tehnologie Optimus de la nVidia ceea ce înseamnă că placa video e dezactivată când nu e nevoie de putere de procesare video şi astfel se face multă economie de baterie.

Poate că multă lume zice că laptopul din acest mic review e unul de fete deoarece are culoarea roşie dar eu nu cred că e aşa. Culoarea îl face special deoarece puţine persoane au laptopuri roşii.

Păreri pro şi contra

Pro: are USB 3, HDMI, stă excelent pe partea de sunet, placa video este una de jocuri, procesorul e unul dual core de cel mai nou tip, preţul nu e mare, are 4 giga de RAM (o capacitate care a devenit standard mai nou),
Contra: nu are sistem de operare (dar vine cu Linux) şi ar fi fost interesant dacă ave 8GB RAM şi procesor i7.

Concluzie

Aceasta e una specială pentru jocuri (nu e cea mai bună) şi poate reda filmele Blu-ray la calitate maximă însă e de recomandat să le urmăriţi pe un televizor cu suport Full HD. Dacă vrei un laptop special atunci ar trebui să te gândeşti la achiziţia acestuia deoarece arată excelent (pe roşu), iar performanţele sunt uluitoare în sarcini multimedia. Să te conving că arată bine am pus un clip cu un model albastru.

Te-ar mai putea interesa