Acer Aspire 5755G-2438G75Mnrs

Laptopul Acer Aspire 5755G-2438G75Mnrs vine cu procesor i5, 8 giga de RAM, hard de 750 giga și placă video GT 540M. LA acest laptop cel mai mult mă impresionează faptul că are un procesor de ultimă generație, multă memorie RAM și o placă video dedicată cu 2 giga și 128 biți. Deci e unul de gaming, dar cum o să vedeți alături nu e tocmai ieftin (ca 5755G-2438G75Mnks). Procesorul este un i5 Sandy Bridge ceea ce însemnă că are incorporat un cip grafic 3000 tot de la Intel care e mult mai performant decât Intel GMA. Din păcate nu e i7, adică cu patru nuclee, dar și un i5 e bun deoarece autonomia e posibil să fie ceva mai mare decât la un laptop cu procesor quad core. Dar notebook-ul de față nu are doar placă video integrată, ci și dedicată și e vorba despre GeForce GT540M care e una de top fiind capabilă să redea conținut Full HD, iar jocurile noi vor merge de la detalii medii înspre maxime fără nicio problemă.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Este unul aproximativ deoarece fiecare magazin își face singur prețurile, dar sper să îl găsiți la un preț cât mai bun. Acest cost mare de achiziție e datorat faptului că laptopul are totul la maxim, mai puțin procesorul despre care spun că era interesant dacă avea patru nuclee (știu că mă repet).

Poze

Acer Aspire 5755G 2434G64Mnks 1
Tastatura
Acer Aspire 5755G 2434G64Mnks 2
Cum arată per total

Specificaţii tehnice

Modelul 5755G-2438G75Mnrs are un procesor i5 240M capabil să redea fără probleme conținut 1080p și ecranul de 15,6 e ideal de afișat conținut de înaltă definiție. Pentru conținutul Full HD e de recomandat să conectați un monitor sau televizor la HDMI deoarece rezoluția notebook-ului nu e capabilă să afișeze acest conținut fără pierderi de detalii.

Chiar dacă ecranul nu e capabil să afișeze filmele Blu-ray la detalii maxime trebuie să știți că (datorită mărimii medii și a tehnologiei LCD LED folosit la realizarea sa) filmele se vor vedea foarte bine. Și jocurile vor merge destul de bine datorită plăcii dedicate de la nVidia care e un GT 540M.

Memoria cu care e dotat e la maxim și astfel are 8 giga de RAM și un hard de 750 de giga. Din păcate frecvența RAMilor e de 1066 megaherți, iar hardul are doar 5400 rotații pe minut. Probabil că pentru un plus de performanță ar fi de recomandat să vă instalați un Solid State cum e Corsair Force Series 2.5.

Bateria laptopului ține foarte mult, în opinia mea, având o autonomie de 4 ore și jumătate. Această autonomie e datorată prezenței tehnologiei Optimus (e a nVidia) care dezactivează placa video dedicată când nu e nevoie de ea și astfel rezultă această autonomie impresionantă pentru un laptop de gaming.

Păreri pro şi contra

Pro: are USB 3.0, Optimus, Sandy Bridge, placă video de gaming, 8 giga de RAM și hard foarte încăpător. De asemenea și designul e foarte reușit, iar autonomia e foarte bună.
Contra: nu are procesor i7, hardul nu e prea rapid (în opinia mea) și culoarea (roșie) nu e tocmai pe gustul meu.

Concluzie

Nu este un laptop ideal pentru gaming dar e printre cele mai bune și te invit să urmărești clipul de alături pentru a-ți face o părere despre cum arată.

Te-ar mai putea interesa