Acer Aspire 5742G-333G32Mnkk

Am mai scris despre acest laptop Acer Aspire 5742G-333G32Mnkk care vine în o multitudine de configuraţii, cum ar fi 5742G-332G32Mncc, 5742G-383G50Mncc sau 5742G-464G64Mncc. Acesta este cel mai bun deoarece vine în două configuraţii cu acelaşi cod, cu procesoare Intel Core i3 modelul 330M la 2.13 GHz, 3 GB de RAM DDR3, hard de 320 giga şi plăci video nVidia GeForce GT420M de 1 giga şi Intel HD Graphics. Preţul acestui laptop Acer Aspire este modic, adică Acer Aspire 5742G costă undeva la 1800 de lei.

Dacă nu te pasionează jocurile şi vrei un laptop special de tip Office atunci Acer Aspire 5742-333G32Mnkk este acel laptop. Acesta este cel mai bun laptop pentru jocuri de la Acer pentru că are specificaţii foarte bune, mai precis are placă video de 1 giga pe 128 de biţi care ar fi iedală deoarece este nouă şi destul de performantă.

De arătat, toate arată la fel motiv pentru care am pus câteva poze mai jos (acţibildele diferă).

Poze

Închis
Acasă

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Laptopul vine cu sistem de operare gratis. Poate era mai bună o variantă cu Windows 7, dacă tot este un laptop premium pentru jocuri.

Un minus ar fi faptul că nu primeşti o geantă cadou, dar cine poartă la el un laptop de gaming?

Iar, plusurile ar fi placa video, procesorul performante şi aspectul de nota 10.

Acest notebook vine în mai mute configuraţii, dar toate au acelaşi procesor i3, doar cantitatea memoriei şi placa video diferă. Spre exemplu notebook-ul vine cu placă video integrată de la Intel, placă dedicată ATI sau placă video dedicată de la Nvidia. Normal că cel mai bun model este cel cu placă video de la Nvidia de 1 giga.

Adevărul este că modelul prezentat mai sus două plăci video, mai exact placă video integrată de la Intel şi placă video dedicată GeForce. Asta pentru a reduce consumul de energie şi pentru a prelungi autonomia. Astfel, dacă vrei să te joci un joc atunci trebuie să comuţi pe placa dedicată, dar în majoritatea cazurilor comutarea se face automat.

Minusuri ar fi faptul că nu are hard de 7200 rotaţii pe minut şi bluetooth, dar cui îi trebuie aşa ceva în era Wi-Fi… şi a SSD-urilor.

5 stele din 5

Îi dau 5 stele din maxim 5 posibile datorită faptului că are un preţ bun, configuraţie bestială, dar parcă era mai bine dacă venea cu Windows… şi un joc… şi o geantă. (Parcă îi văd pe unii cum îşi instalează Windows XP pe el. 😀 )

Se pare că în Windows 7 placa video arată 2000 de mega. Nu trebuie neglijat nici faptul că laptopul are două plăci video: una dedicată de la nVidia şi una integrată în procesor de la Intel. Ambele sunt cu suport Full HD.

Concluzie

Există şi o variantă mai ieftină, dar cu placă video ATI şi doar 2 giga de RAM. Eu cred că totuşi varianta  de mai sus este cea mai bună pentru gaming pentru că plăcile video de la nVidia sunt cele mai bune. Preţul este un pic mai mare, adică laptopul Acer Aspire 5742g-333g32mnkk cu placă video GeForce costă între 1700 (resigilat) şi 1800 de lei nou, dar îşi merită banii.

P.S.: Au mai apărut câteva laptopuri Asus, dar tot acesta rămâne în topul preferinţelor gamerilor datorită preţului foarte bun şi a performanţelor extreme în jocuri.

Te-ar mai putea interesa

7 comentarii la „Acer Aspire 5742G-333G32Mnkk”

 1. Vreau sa imi iau acest Acer Aspire 5742G-333G32Mnkk si eu ca am vazut ca s-a ieftinit si acum am bani de el, dar nu stiu ce sa aleg intre acest model si un model Dell Inspiron nou. 🙂

 2. Cum s-o comporta acest laptop cu Microsoft Windows XP Professional? Chiar daca este un sistem de operare foarte vechi eu nu m-as desparti de el niciodata. Va multumesc!

 3. Probabil dacă găseşti toate driverele, de la touchpad până la cele pentru placa video şi wireless, atunci XP-ul va merge destul de bine. Dacă nu va merge bine atunci probabil ar trebui încercată o versiune de XP pe 64 de biţi şi dacă nici atunci nu merge trebuie trecut pe W7 64 bit.

 4. am cumparat un acer aspire 5742g si am instalat W7.dupa instalare nu reusesc sa comut placa video pe nvidia merge doar pe intel , iar din memoria de 3giga nu foloseste decat 2,3. cum sa fac?

 5. Încearcă să instalezi Windows 7 pe 64 de biți, astfel îți vede toată memoria RAM. S-ar putea ca driverele de pe CD să fie doar pentru 64 de biți, iar comutarea se face automat.

 6. Eu mi-am cumparat un acer,cu 20 de milioane.
  Cu procesor intel inside i3,placa placa dedicata 2gb(invidia geforce 840m).
  4000m,2.4ghz,4 gb,ddr3,500gb HDD.
  Laptopul merge foarte bine.
  Dupa parerea voastra,a meritat sa cumpar laptopul???
  Va rog sa-mi raspundeti cat mai repede.

Comentariile sunt închise.