Acer Aspire 5733-383G32Mnkk

Laptopul Acer Aspire 5733-383G32Mnkk e un al model Office iar acest lucru e evident și din codul său (nu are terminațiile G sau ZG după 5733 care le găsiți la configurațiile multimedia). Acesta are un procesor Core i3, 3GB RAM, spațiu de stocare de 320 GB și placă video cu suport HD. Datorită procesorului Core i3 performanțele multimedia sunt mai mari decât la configurațiile cu procesoare Dual Core. Deci puteți juca și jocuri 3D dar numai la detalii minime. Acesta se adresează mai mult celor care vor să navigheze pe web fără cabluri, să vizioneze un film HD pe timpul unei călătorii și să folosească diverse aplicații office. Deci e un gadget ideal care poate fi transportat cu o geantă și cu care vă puteți face treaba. Un model care poate fi o alternativă e 5733Z-P624G75Mnkk. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul acestui laptop nu e unul tare nou adică nu face parte din seria Sandy Bridge. E vorba de un Core i3-380M de 2.5 GHz care vine cu placa video integrată HD Graphics. Și acesta e destul de bun pentru un astfel de laptop (doar dacă era vorba de o configurație de gaming, ar fi fost indicat un Sandy Bridge). deci cu ajutorul acelei plăci video puteți reda chiar și unele filme 1080p dar cât timp nu are ieșire HDMI, nu prea mai contează. Spun asta în cazul în care dacă doriți să-l folosiți ca un media player. În caz contrar, filme 720p le puteți viziona chiar și pe laptop deoarece ecranul de 15.6 inci vă permite acest lucru deoarece are o rezoluție HD+.

Multitasking-ul acestui laptop mi se pare ok având în vedere că are 3GB, iar dacă doriți să instalați Windows 7, optați pentru varianta pe 64 de biți. Nu prea are rost să măriți memoria RAM deoarece e dispusă pe ambele sloturi și deci dacă luați o plăcuță de 2/4GB, veți rămâne cu cea de 1 GB din laptop. Spațiul de stocare mi se pare bun dar nu chiar satisfăcător deoarece dacă vă plac serialele și filmele, se va umple destul de rapid. De aceea, puteți opta pentru unul extern.

Restul dotărilor sunt după cum urmează: DVD, difuzoare stereo, card reader, cameră web, microfon, trei USBuri 2.0, VGA, LAN, WLAN și ieșire audio. Autonomia acumulatorului de 6 celule poate să ajungă chiar și la 3 ore dar numai dacă faceți unele setări. Jos puteți observa performanțele unei astfel de configurații:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: performanțele office sunt decente, are o carcasă mată și puțin texturată, preț acceptabil având în vedere că are Core i3.

Minusuri: nu are ieșire HDMI.

Concluzie

Acest Aspire 5733-383G32Mnkk e recomandarea mea pentru cei care nu sunt pasionați de jocuri și care vor să facă o alegere accesibilă și performantă. Jos puteți viziona un clip cu un model foarte asemănător:

Te-ar mai putea interesa