Acer Aspire 5349-B802G50Mikk

Modelul Acer Aspire 5349-B802G50Mikk vine ca o alternativă destul de ieftină la 5349-B812G50Mnkk. E o configurație destul de lite deoarece are cip Intel Celeron Dual-Core B800, doar 2GB RAM, hard de 500 și video integrat de tip Intel HD Graphics. Sistemul de operare Linpus Lite for MeeGo e unul care face ca acest laptop să aibă un preţ bun Vezi prețul special de azi », dar și o autonomie de până la maxim 4 ore. Dacă o să folosiți laptopul doar pentru a naviga pe Internet atunci nu o să aveți nevoie de Windows și după cum spuneam acest OS consumând mai puține resurse față de Windows, bateria va ține mai mult.

Poze

Capacul
Deschis

Specificaţii tehnice

5349-B802G50Mikk e un laptop apărut anul acesta în 2012 și se remarcă prin prezența unui procesor Celeron Sandy Bridge care are GPU integrat capabil să redea flunet filmele HD, adică 720p. Din moment ce nu e un calculator multimedia nu va putea reda 1080p și svă sfătuiesc să nici nu încercați să suprasolicitați laptopul. Despre detaliile lui tehnice nu e mare lucru de spus, poate ar trebui precizat că are două sloturi de RAM din care unul e liber și astfel o să-i puteți pune memorie mai eficient.

Păreri pro şi contra

Pro: arată foarte bine așa pe gri și materialele nu sunt de o calitate îndoielnică; prețul e sub 1500 lei făcându-l o alternativă foarte bună la un netbook ori o tabletă care poate să coste tot cam atât; procesorul e unul dual core ceea ce garantează o performanță superioară față de modelele care au doar un core.
Contra: nu vine cu placă video dedicată ceea ce înseamnă că nu e cea mai bună soluție pentru gaming, iar memoria fiind de doar 2 giga e sub standardul de 4 giga, dar dacă o să folosiți notebook-ul doar pentru sarcini office de genul navigat pe Internet și ascultat muzică atunci o să fie suficient.

Concluzie

Acer Aspire 5349-B802G50Mikk e un notebook care e foarte portabil și vine cu performanțe decente. Conform producătorului, memoria maximă suportată e de 8 giga și asta presupune că dacă vreodată o să vreți să-i mai puneți RAMi atunci acest lucru e posibil. Dacă nu vă place OS-ul cu care vine atunci se poate instala Windows 7 și posibil și XP dacă găsiți dirivere de Windows XP. Alături e un preview la acest model pentru a vedea cum arată.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Acer Aspire 5349-B802G50Mikk”

  1. Intentionez sa-mi iau acest model deoarece e destul de ieftin la 1299-1349 le isi acum vad ca exista o optiune de extindere a garantiei cu pana la 3 ani ceea ce este foarte bine deoarece garantia de doar 1 an m-ar fi pus pe ganduri. Mai am un laptop Acer si de aceea nu ezit sa-mi mai iau unul deoarece acesta arata foarte bine, iar cu cel care il detin nu am avut nici o problema timp de 1 an de cand il am in posesie.
    Fata de acesta al meu are placa video dedicata si de aceea se descurca binisor in jocuri dar vazand ca nu am deschis decat o data un joc in un an am realizat ca nu are rost sa-mi iau un laptop cu video dedicat deoarece voi da in plus bani pe ceva de care nu ma voi folosi vreodata.

  2. Aș zice să nu mai stai mult pe gânduri deoarece s-ar putea să treacă ca pâine caldă la ce preț are. Și eu sunt de aceeași părere când vine vorba de achiziția unui laptop, adică dacă nu te joci, atunci nu are rost să dai bani în plus pe un model cu grafică dedicată.

Comentariile sunt închise.