Vortex VAI-A1218FV, aparat de aer condiționat ieftin cu 12000 BTU

Aparatele de aer condiționat cu capacitate de climatizare de 12000 BTU sunt ideale pentru o suprafață de 20 mp, iar Vortex VAI-A1218FV e un foarte bun exemplu. Chiar dacă e foarte ieftin, nu e un model chiar banal și se vede după filtrul inclus și funcțiile disponibile. Ca o noutate, pe telecomandă aveți iFeel care ajută să obțineți temperatura dorită în apropierea dumneavoastră (e un senzor integrat în telecomandă). Designul e unul clasic și elegant, iar eu nu am ce să-i reproșez în special că are acel afișaj LED alb (afișează temperatura setată).

Indiferent de capacitate, noua serie arată la fel și nu are concurență în acest preț. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Producătorul recomandă să nu fie plasat într-un spațiu mai mare de 20 mp, deoarece își va pierde din eficiență. Capacitatea de climatizare maximă e aceeași indiferent că răciți sau încălziți o cameră. Pot spune că e o investiție bună pentru mulți ani ce vor urma și chiar nu e nevoie să cheltuiți foarte mult pentru a obține mediul potrivit.

Funcțiile de climatizare potrivite sunt următoarele: răcire, încălzire, ventilație, dezumidificare, turbo, anti-fungus etc. Ideea că sunt funcțiile standard și câteva ceva mai speciale care vă vor fi de folos.

Păreri pro și contra

Face parte dintr-o serie eficientă care are un consum redus de energie – A++, pentru că și acesta dispune de un compresor Inverter care menține consumul constant. Nu-mi plac aparatele portabile chiar dacă par destul de atractive, deoarece nu au funcții prea multe și nu pot fi folosite pe parcursul sezonului rece (pentru încălzire). Unitatea exterioară are avantajele sale și e tipică pentru variantele standard. Filtrul său își face foarte bine treaba și e foarte important atunci când folosiți aparatul acasă și nu la un spațiu comercial, adică e necesar să fie anti-bacterian.

Vortex VAI-A1218FV face parte dintr-o serie destul de atractivă ca preț și dotări, motiv pentru care nu prea poate fi comparată cu alta. E de apreciat că e inclus kitul de instalare în acest preț și nu toate modelele îl au, de aceea am și menționat acest aspect.

Te-ar mai putea interesa