Toshiba NB10t-A-103, laptop Satellite cu touch

Toshiba Satellite NB10t-A-103 e un mini laptop cu touchscreen și Windows 8. Dacă nu prea știți atât de multe despre procesor, ei bine, Intel N2810 e un model din generația Bay Trail-M care înlocuiește seria Atom. Deci performanțele laptopului sunt limitate și e acel gen de laptop care l-ați folosi doar pentru navigare web ori pentru redarea de fișiere media. Puteți să-l folosi și pentru programe, dar viteza de procesare nu e așa de mare. Placa video integrată poate reda clipuri și filme 720p, nu văd de ce ați încerca filme 1080p deoarece eracul e doar HD și e de 11.6 inci.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Face parte din noua generație de laptopuri care au un design aparte.

Laptopul
Laptopul

Procesorul Intel N2810 e un Celeron cu frecvență de 2GHz și placă video Intel HD Graphics. Cu siguranță, procesoare de tip Pentium or Core i sunt mult mai bune. Oricum, procesor nou oferă un plus de eficiență iar prețul e puțin mai mare. Spre deosebire de multe laptopuri cu ecrane de 11.6 inci, acesta are tehnologie touch și deci puteți interacționa cu interfața sistemului de operare doar cu degetele.

Nu e un ecran prea detaliat deoarece are o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli. Probabil că memoria de 2GB RAM e cam puțină dar sistemul de operare folosește cam 1GB, iar restul pare suficient pentru aplicații. poate fi extinsă la 4 GB prin înlocuirea memoriei deja instalate. Hard diskul oferă o capacitate de stocare generoasă – 500GB. Pentru mai mult, vă recomand hard diskurile externe cu interfață USB 3.0.

Caracteristicile acestui laptop sunt următoarele: cititor de carduri, cameră web HD, USB 3.0, HDMI, bluetooth, DTS etc. Față de un laptop cu ecran de 15 inci mi se pare normal ca acesta să nu aibă unitate DVD și tastatură numerică (ambele sunt destul de inutile). Nu trebuie să vă faceți griji pentru instalarea unui sistem de operare deoarece vine cu unul preinstalat – Windows 8. Nu vă recomand să-l upgradați la 8.1 deoarece s-ar putea să nu găsiți drivere.

Autonomia bateriei e unde peste 3 ore și poate fi mai mică când vizionați filme sau când vă jucați ceva. Combinația de negru cu argintiu mi se pare destul de inspirată.

Toshiba NB10t-A-103 e un model al acestei serii care oferă o configurație aparte, iar dacă vreți ceva mai mult, optați pentru un Pentium. Cu siguranță e o soluție la fel de portabilă ca și o tabletă.

Te-ar mai putea interesa