Toshiba C855-1DK

Acest laptop Toshiba C855-1DK din seria Satellite e un model recent prezentat de producător. E bun pentru utilizatorii simplii care vor doar portabilitate și fiabilitate. Cât despre performanțe, vine cu un procesor Celeron cu două nuclee, 2GB de RAM și un hard SATA de 5400RPM. Sunt componente bune iar dacă le comparăm cu prețul oferit, pot spune că laptopul merită încercat. Nu sunt prea multe modele pe alb și la un așa preț, iar dacă vreți un gadget cu care să ieșiți în evidență, atunci acesta e acela. Satellite C855-1DK are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Tastatura
Așa arată

Specificaţii tehnice

Procesorul B820 e unul Celeron și pentru că are două nuclee, îl face suficient de performant.  Ecranul său de 15.6 inci e decent și spun asta că are o rezoluție HD+. Claritatea imaginilor se datorează iluminării LED și aici mă refer la contrastul ridicat. Capacitatea de memorie are 2GB la 1333 MHz și poate fi extinsă la 8GB. Hardul de 500GB e suficient pentru cei pasionați de filme și muzică. Cât despre performanțe grafice, nu e un laptop de jocuri deoarece are o placă Intel HD.

În rest, vine cu unitate DVD, card reader, cameră web, LAN, HDMI, USB 3.0 și 2.0, WLAN, VGA etc. Ar mai fi și altele dar nu are rost să vi le enumăr pe toate deoarece le știți (adică sunt cele obișnuite). Autonomie mai mare (circa 5 ore) se datorează procesorului care are un consum redus dar și lipsei plăcii video dedicate. E foarte ușor pentru un model de 15 inci – 2.3 kilograme. Sistemul de operare e unul Free DOS și poate fi înlocuit cu Windows 7. Iar dacă vreți pe 64 de biți, atunci nu e nici o problemă. Însă dacă vreți pe 32 de biți, atunci înseamnă că nu vreți să-i instalați mai multă memorie pe viitor (vede doar 2.6GB).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare, USB 3.0, preț atractiv, tastatură mai bună decât la modele din seria precedentă (de anul trecut), e ușor și hard mare.

Minusuri: 2 GB de RAM.

Concluzie

Acest Toshiba C855-1DK e un model reușit după cum am precizat și sus, iar pentru cei ce vor să folosească aplicații mai sofisticate, le recomand modelele cu Pentium sau Core i3. Dar nu e obligatoriu, deoarece acesta poate reda chiar și filme 720p. Jos puteți viziona un clip cu un model similar, doar configurația diferă:

Te-ar mai putea interesa