Toshiba C55-A-146, laptop office din seria Satellite cu i5

Acest laptop numit Toshiba C55-A-146 e un Satellite deci un laptop nu chiar scump dar nici foarte ieftin. Configurația cu i5 e ceva mai scumpă decât altele dar e justificată de performanțele mai mari. Ca oricare alt laptop performant și acesta aduce un spațiu de stocare mare și o memorie RAM generoasă. Chiar dacă arată diferit față de alte laptopuri, nu e cu mult mai diferit față de predecesoarele. Apreciez că e în totalitate pe alb iar majoritatea porturilor sunt în dreapta. Prețul e destul de mare pentru un buget modic, de aceea un laptop office cu i3 cred că poate fi alegere la fel de bună. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Arată ca oricare alt C55 din seria iar configurația nu e aceeași pentru toate modelele, de aceea veți găsi destule modele la diferite prețuri.

Din față
Din față

Specificații tehnice

Are un procesor performant dar care e mai mult decât satisfăcător – i5-3230M. Chiar dacă nu are o placă video dedicată, are cea din procesor care e bună chiar și pentru filme. Puteți opta să vizionați filme 720p având în vedere ecranul și are și ieșire HDMI în caz că doriți să conectați un monitor sau televizor la el. Mi se pare cam multă memorie RAM având în vedere că lucrează la o frecvență ridicată, însă nu strică un plus de memorie pentru cei care folosesc aplicații profesionale.

Hard diskul de 750GB e satisfăcător deoarece nu prea aveți ce stoca pe atâta spațiul, adică are o capacitate de stocare suficientă. Dotările laptopului probabil le știți și de la altele, dar aduce în plus următoarele: bluetooth și port USB 3.0. Are mai multe USBuri, doar că cel 3.0 are o viteză mai mare de transfer. Ar fi fost interesant dacă avea funcție de încărcare a gadgeturilor.

Greutatea sa e de numai 2.3 kilograme și are tastatură numerică. Pot să vă recomand Windows 7 sau 8 (care doriți),doar să optați pentru o variantă pe 64 de biți că altfel nu veți beneficia de toată memoria RAM.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie mare, procesor performant, multitasking excelent, e alb și port USB 3.0 (de 10 ori mai rapid decât 2.0).

Minusuri: preț cam piperat.

Concluzie

Acest Toshiba C55-A-146 e o recomandare dar dacă nu vă interesează culoarea ori memoria RAM, cred că veți găsi destule alternative cu preț ceva mai redus. Plus că odată cu apariția laptopurilor cu Intel Haswell, cele cu IvyBridge se vor mai ieftini.

Te-ar mai putea interesa