Toshiba C55-A-1L1, laptop Satellite de tip office

Toshiba C55-A-1L1 e un model Satellite C55 cu configurație modestă și aici mă refer la următoarea configurație: Pentium 2020M, 4GB RAM și 500GB hard disk. E vorba de o configurație clasică cu IvyBridge iar designul e elegant fiind pe alb. Într-un așa preț nu puteți avea pretenții mari, dar cel mai important aspect ar fi fiabilitatea. Toate laptopurile de la acest producător sunt fiabile și le recomand deoarece prețurile sunt atractive și ele. Chiar dacă acesta e pe alb, există variante similare și pe alte culori dar numele lor e diferit.

E ceva mai scump decât un desktop dar trebuie să țineți cont și de portabilitate (acel desktop e nevoie și de un monitor). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Din față
Din față

Procesorul e o componentă hardware importantă și e un Pentium 2020M de 2.4 GHz. Are o placă video Intel modestă ca și performanțe, dar majoritatea sunt cam la fel. Dacă vă doriți ceva mai mult alegeți un laptop cu GT 710 sau cu GT720M. Aceste plăci video sunt bune pentru aplicații care necesită o placă video mai bună.

Jocurile le puteți juca la detalii mici și medii dar depinde de cerințele acelor jocuri. Unele cer mai multe resurse iar altele mai puține resurse. Nu veți întâmpina probleme la jocuri vechi ori 2D. Ecranul e unul de 15 inci cu rezoluție HD și iluminare LED pentru o claritate mai ridicată. Puteți să vizionați filme HD pe el sau să navigați fără probleme. Restul configurație e ok pentru acest preț: 4GB RAM și 500GB hard disk.

Are caracteristici și dotări interesante, multe dintre ele sunt cele obișnuite (adică le veți vedea și pe alte laptopuri). Bluetooth-ul e o dotare specială cu care puteți conecta un mouse wireless. Bateria oferă o autonomie de circa 3-4 ore dar numai în modul economic. Are FreeDOS deci va trebuie să alegeți un sistem de operare, Windows 7 ar fi ideal.

Plusuri: are bluetooth, autonomie decentă, preț atractiv, USB 3.0 și are doar 2.3 kg.
Minusuri: nu prea are.

Toshiba Satellite C55-A-1L1 e un laptop nu chiar nou dar care poate concura aproape orice laptop nou (de tip office). CU siguranță, dacă aveți un buget mai generos, un laptop cu i3 sau cu placă video dedicată ar fi o alegere mai bună. Clipul de jos vă poate ajuta să vă faceți o idee despre acest laptop și chiar dacă unele specificații sunt diferite, laptopul tot așa arată.

Te-ar mai putea interesa