Asus Transformer Prime TF201-1B061A

Inițial acest producător a plănuit lansarea acestei tablete Asus Transformer Prime TF201-1B061A abia prin decembrie anul trecut, doar că a necesita unele îmbunătățiri (în special pe partea de software). Însă acel update la Ice Cream Sandwich (4.0.4) va fi disponibil probabil doar de luna viitoare, până atunci vă puteți bucura de Honeycomb versiunea 3.2. E prima tabletă cu procesor Quad Core numit Tegra 3 cu codul Kal-El. Acest producător a promis că de anul acesta va încerca să ofere cât mai multe tablete care vor concura cu cele Samsung. Oricum, Asus a început bine pentru anul acesta, cu un model care poate rula chiar și jocuri de PC (cu ceva moduri) datorită configurației impresioante. Aici mă refer la procesorul Tegra 3 Quad Core, ecran de 10.1 inci cu rezoluție HD+ și spațiu de stocare de 32GB. Acest Tegra 3 este primul model de genul și cică performanțele sale se pot compara cu performațele a 5 modele Tegra 2. Aici mă refer la viteza de procesare dar și la performanța grafică 3D. Oricum nu prea există jocuri 3D pentru tablete sau aplicații care să necesite atâta performanță, de aceea s-au încercat chiar și jocuri pentru PC. Asus TF201-1B061A are un preț bun Vezi prețul special de azi » și veți primi și stația de andocare.

Pe partea de design, tableta Asus Transformer Prime a suferit câteva modificări: are un aspect solid iar împreună cu stația de andocare (nu e inclusă), poate fi ușor confundat cu un Zenbook. Dacă doriți o tabletă de la Asus și nu aveți atâția bani, Asus TF101-1B055A e recomandarea mea deoarece constă cu vreo 1000 de lei mai puțin. Din păcate, nici tableta în sine nu are port USB și veți beneficia de unul doar dacă montați stația de andocare. Avantajul stației de andocare e că autonomia tabletei o să crească chiar și la 18 ore.

Poze

Din față
Spatele

Specificații tehnice

Asus TF201-1B061A are un procesor Quad Core numit Tegra 3 de 1.4 GHz care cică are 5 nuclee. Acele nuclee lucrează separat, astfel că în jocuri și filme procesorul va lucra cu 4 nuclee iar în mod office cu unul singur. Deci lucrează ca și pe principiul tehnologiei Optimus. Ecranul multi-touch de 10.1 inci (cât a unui netbook) e unul IPS care oferă unghiuri largi de vizibilitate și are o rezoluție corespunzătoare – 1280 cu 800 pixeli. Acesta e însoțit de și de o protecție suplimentară – Corning Gorilla Glass. Memoria RAM e tot de 1 GB DDR2 ca și la predecesorii săi. Spațiul de stocare s-a mărit la 32GB, deci nu veți găsi modele cu 16GB. La capitolul multimedia are difuzoare stereo,card reader MicroSD, ieșire audio+microfon combo (2 în 1) și două camere foto (de 8 MP cu autofocus și una frontală de 1.2 MP). Având în vedere că e o tabletă de ultimă generație, bineînțeles vine cu port micro HDMI (pentru a fi conectată la televizor).

La capitolul comunicații Asus TF201-1B061A are tehnologii wireless Wi-Fi și bluetooth: modelul cu 3G va fi disponibil în curând și va avea un preț cu vreo 200-300 lei mai mare. Chiar dacă acumulatorul Li-Po e de 2 celule, autonomia poate să crească la 18 ore dacă conectați la docking station. Având în vedere dimensiunile sale, greutatea sa e cât a unui netbook – circa 1.1 kilograme (tabletă+docking station). Alte caracterisitici care v-ar interesa ar fi: accelerometrul, busola digitală, giroscopul, senzorul G și altele. Tastatura de tip dock vine cu port USB 2.0, acumulator Li-Po și cititor de carduri SD și MMC.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are docking station inclus, arată bine, rezistentă la abuzuri, autonomie foarte mare, face față oricărui joc de pe piață, subțire, preț bun și ușoară.

Minusuri: sunt curios când va fi disponibil varianta cu 3G pentru cei care au nevoie de o conexiune la internet la tot pasul.

Concluzie

Asus Transformer Prime 10.1 Asus TF201-1B061A e o alternativă mai reușită la vechiul Eee Pad Transformer și cred că va captat pe mulți dintre voi. Jos am pus o mică prezentare a acestui model:

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Asus Transformer Prime TF201-1B061A”

  1. Cred ca acest model va fi cel mai popular deoarece inglobeaza foarte multe facilitati folositoare. In momentul de fata nu cred ca am sa mi-o cumpar deoarece nu am banii necesari dar s-ar putea sa o testez deoarece un amic vrea neaparat sa o achizitioneze.
    Sunt curios cat va dura pana vor pune Android 4 pe ea in mod oficial deoarece am vazut ca sunt numeroase build-uri neoficiale.

  2. Scuze, uitasem să precizez versiunea (4.0.4), deoarece actualul update (de la Honeycomb 3.2 la ICS 4.0.3) e cu bug-uri chiar dacă e optimizat pentru tablete (în unele cazuri sunt probleme la Wi-Fi și bluetooth, eroarea „unknown serial number”…). Eu recomand să așteptați un update mai bun.

Comentariile sunt închise.