Sony WX100

Acest aparat foto digital Sony Cyber-Shot DSC-WX100 de 18.2MP e disponibil pe variantele Silver, Black, White și Pink. Acesta re un senzor Exmor R care e foarte apreciat pentru performanțele sale în condiții de luminozitate scăzută. Chiar dacă aparent are un preț cam piperat, din punctul meu de vedere e justificat de faptul că poate filme FullHD AVCHD, poate realiza fotografii 3D, mod Automat superior, are o carcasă robustă și subțire. Deci vine cu caracteristic care nu le găsiți la modelele de anul trecut și în special în acest buget. E soluția ideală pentru vacanța de vară sau pentru o viitoare excursie. Acest Sony WX100 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din spate
Din față (pe argintiu)

Specificații tehnice

Senzorul CMOS de 18.2MP e unul Exmor R și pentru o calitate foto mai bună, Sony WX100 are și un procesor BIONZ cu stabilizare optică SteadyShot. Are un obiectiv cu zoom optic 10x, digital 40x și lentile 4.45 – 44.5 mm. Pe partea de control al fotografiei are sensibilitate ISO 100-3200, efecte foto, balans alb, presetări, fotografiere continuă, declanșare automată etc. Filmările au sunet stereo și pot fi realizate la calitate 1080p. cardurile compatibile sunt cele obișnuite pentru aparatele de la acest producător. Are conectivitate USB dar și mini HDMI. Autonomia oferită de bateria sa e undeva la 120 de minute sau 240 de cadre. Deci e o soluție bună care nu necesită baterii clasice, ci vine cu un acumulator reîncărcabil propriu.

Veți primi chiar și o curea de mână, cablu de date, adaptor c.a., baterie și manual de utilizare. Jos am pus o filmare realizată cu acest aparat foto și se poate observa cât de bine înregistrează 1080p din apropiere:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: prețul mi se pare destul de ok, poate fotografia excelent atât ziua cât și noaptea, zoom optic 10x, meniu foarte ușor de folosit (e în limba română), robustă și filmează aproape la fel de bine ca și o cameră video.

Minusuri: din păcate nu vine cu card sau husă de piele.

Concluzie

Sony Cyber-Shot DSC-WX100 e un gadget de ultimă generație care poate să facă cam orice. Spun asta pentru că nu e un model Smart, dar e la fel de performant ca unul chiar dacă-i lipsește Wi-Fi Direct sau alte caracteristici. Am pus o prezentare a modelului pe negru pentru a vă face o idee despre cum arată acesta:

Te-ar mai putea interesa