Sony Vaio VPC-Y21S1E/SI

Un laptop marca Sony foarte bun este acest laptop Sony Vaio VPC-Y21S1E/SI care vine cu procesor foarte performant de tip Dual Core U5400 de la Intel, 4 giga de RAM şi placă video cu suport HD. Pe mine m-a impresionat tare mult autonomia de circa 8 ore şi ceva care nu prea o găsim la mai nici un laptop din gama sa (13,3 inci) şi la un aşa preţ. Are un preţ de circa 2.500 de lei. O alternativă şi mai mică ca acesta dar şi mai ieftină ar putea fi Sony Vaio VPCYB1S1E/S care are o diagonală de 11,6 inci.

Poze

laptop Sony Vaio VPCYB1S1E S E 350 emag 2
Capac
laptop Sony Vaio VPCYB1S1E S E 350 emag 3
Din lateral

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Procesorul este unul Dual Core modelul Intel U5400 care are tehnologie 32nm, frecvenţă de 1,2 GHz şi cache de 3MB. Deci este unul foarte performant chiar dacă la prima vedere pare unul foarte slab. Display-ul VAIO de tip LCD cu tehnologie LED are o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli la o diagonală de 13,3 inci.

Capacitatea memoriei RAM este de 4 giga pe Dual Channel (2+2) la o frecvenţă de 800 MHz şi poate fi mărită la 8 giga, dar nu-i prea i-aş vedea rostul acestui upgrade deoarece nu are placă video dedicată pentru jocuri. Pentru ultilizare de tip Office 4 giga sunt mai mult decât suficienţi.

Hard disk-ul are o capacitate de 320 de giga la o viteză de rotaţie de 5400 RPM. Este unul de tip Serial ATA la o dimensiune de 2,5 inci. Placa video se numeşte Intel HD Graphics şi redă fără probleme filmele de tip HD sau 720p, iar în jocuri se descurcă decent dar nu la fel ca una dedicată.

La multimedia, porturi şi comunicaţii Sony Vaio VPC-Y21S1E/SI stă destul de bine deoarece are cameră web de 0,3 MP, difuzoare stereo, cititor de carduri, PCMCIA, microfon incorporat, 3 USB-uri, port HDMI, port VGA, Firewire, reţea RJ-45, intrare audio, bluetooth şi Wi-Fi.

Autonomia de lucru a acumulatorului Li-Ion 54 Wh este undeva 8 ore şi ceva. Are o greutate de circa 1,7 kilogram şi vine cu sistem de operare Windows 7 Home Premium pe 64 de biţi şi o grămadă de programe preinstalate (Adobe Reader 9, VAIO Care, VAIO Transfer Support, VAIO Update, VAIO Smart network, VAIO Media Plus, PMB VAIO Edition, VAIO Gate) care pot fi utile uneori.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: carcasa e realizată din aliaj de magneziu, uşor, autonomie peste medie, design impresionat, procesor Dual Core, memorie RAM mai mult decât suficientă şi are o0 grămadă de porturi.

Ca minusuri: destul de scump.

Concluzie

Un astfel de laptop Sony Vaio VPC-Y21S1E/SI ar trebui să aibe orice fan Sony deoarece face faţă oricărei provocări, mai puţin jocurilor. Dar are cele mai bune tehnologii mobile şi care îţi pot uşura viaţa de zi cu zi.

Te-ar mai putea interesa