Sony Vaio VPC-EA4S1E/G

Dacă vrei un laptop verde şi foarte cool atunci ar trebui să te intereseze un laptop Sony Vaio VPC-EA4S1E/G. Ca sepecificaţii este foarte asemănător cu VPC-EA4S1E/L şi VPC-EA4S1E/W. Pentru unele persoane culoarea aceasta ar fi una foarte ciudată, dar majoritatea care-şi achiziţionează o astfel de bijuterie o fac pentru culoare, nume – Sony Vaio – şi calitatea Sony. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi este un laptop unic.

Poze

Verde
Verde 2

Specificaţii tehnice

Sony Vaio VPC-EA4S1E/G are un procesor core i3 de la Intel, model 380m la frecvenţa de 2,530 giga. Ecranul este de 14 inch şi are o rezoluţie de maxim 1366 pe 768 pixeli. Este de tip Vaio display şi e realizat cu ajutorul tehnologiei LCD LED ceea ce înseamnă că are un consum mai redus de energie şi culorile sunt mai vii. Are 4 giga de RAM de tip DDR3 şi suportă maxim 8 giga de RAM la frecvenţa de 1066 megaherţi. Hardul este unul cu o capacitate relativ mică de 320 de giga la 5400 rotaţii pe minut şi e legat pe serial ATA. Are două plăci video pentru o autonomie mai mare. Astfel are o placă video Intel HD care e integrată şi una dedicată care este de la ATI. Cea dedicată e 512 mega de RAM, model 5470 de tip HD şi jocurile vor merge destul de bine.

Pe partea de multimedia are unitate DVD RW, difuzoare stereo de tip Dolby Home Theater, cititor de carduri şi cameră web. Ca porturi are HDMI, LAN, eSATA, PC MCIA, ieşire audio, VGA şi USB. Pentru comunicaţii acest Sony Vaio model VPC-EA4S1E/G se foloseşte de reţeaua LAN 10/100/1000, bluetooth şi reţeua wireless care e de tip b/g/n. Bateria ţine undeva la două-trei ore, laptopul nu are tastatură numerică, dar greutatea este una de puţin peste două kilograme. Fiind un laptop premium are instalat Windows 7 Home Premium pe 64 de biţi.

Păreri pro şi contra

Pro: este unic din punct de vedere al calităţii şi culorii, e performant, are o autonomie destul de bună şi e un laptop premium la un preţ accesibil.
Contra: era interesant dacă era disponibil şi în culoarea portocalie.

Concluzii

Laptopul Sony Vaio VPC-EA4S1E/G este unul de o culoare unică şi nu am văzut prea multe persoane care să aibă un laptop verde. Cu atât mai puţin un Vaio verde. Tehnologia din el e de ultimă generaţie şi vine la un preţ destul de bun (2700-3000 lei).

Te-ar mai putea interesa