Sony VAIO SVF1521V6EB.EE9, laptop multimedia negru

Sony VAIO SVF1521V6EB.EE9 e un laptop de tip multimedia de culoare neagră și cu configurație destul de performantă. Nu e vorba de un laptop de gaming dar poate fi folosit pentru a rula jocuri ceva mai complexe sau care necesită resurse hardware mai bune. E un model deosebit deoarece face parte din seria Fit 15E, însă nu e unul cu touch screen ci are doar tastatură iluminată. Configurație e una cu Core i7, 8GB și GT 740M, Deci poate înlocui un laptop de gaming din unele puncte de vedere dar nu se compară cu unul în special pe partea de sistem de răcire. Designul e plăcut și nu aș alege cel pe alb dacă vă interesează eleganța.

Există destul de multe astfel de modele, fiecare oferă o altfel de configurație iar caracteristicile speciale sunt altele. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul i7-3537U de 2GHz e unul dintre cele mai performante modele pentru platformele mobile și nu trebuie neglijat faptul că are tehnologie de economisire a energiei. Are două plăci video însă doar cea GT 740M pare a fi cea mai bună când vine de uz casnic datorită performanțelor, iar cea integrată e bună dacă căutați autonomie mare. Mă refer la 4-5 ore de utilizare în mod economic, iar comutarea se face automat.

Diagonala de 15.5 inci e una destul de generoasă dar rezoluția e una tot HD. Exist modele și mai scumpe cum sunt ultrabookurile care oferă ecran tactil și rezoluție 1080p, dar oferă o configurație de tip office în același buget. O parte din configurația sa am enumerat-o mai sus dar trebuie precizat că are și un hard generos – 1TB.

Dotările sale sunt importante cât timp nu aveți un alt laptop ori desktop. E dotat cu unitate Blu-Ray, difuzoare stereo+subwoofer, cameră web, patru USBuri (două sunt de tip 3.0), bluetooth etc. Cu tehnologia bluetooth se poate conecta wireless un mouse. sau orice alt periferic wireless. Laptopul are și NFC, care e o altă tehnologie wireless utilă (există telefoane și periferice compatibile, dar nu sunt multe).

Greutatea de 2.5 Kg e una acceptabilă dar putea fi mai bună având în vedere alternativele. Windows 8 pare să fie una dintre singurele soluții deoarece producătorul nu oferă drivere pentru alte versiune, dar cu siguranță veți găsi pentru versiunea 8.1.

Plusuri: are tastatura iluminată, autonomia generoasă (peste medie), porturi USB 3.0, arată bine, Windows 8 etc.
Minusuri: nu are touch screen.

Sony VAIO SVF1521V6EB.EE9 e o recomandare bună de la acest brand dar care nu e una prea accesibilă.

Lasă un comentariu