Sony Vaio SVE1713M1EB.EE9, laptop de 17 inci cu Windows 8

Sony Vaio SVE1713M1EB.EE9 e un laptop multimedia cu ecran de 17 inci care merită achiziționat deoarece oferă caracteristici bune dar nu de ultimă generație. Arată la fel ca oricare alt mode din seria E și nu e vorba de o serie cu ecran tactil și una obișnuită. Cu siguranță aveți nevoie de un mouse, un router wireless ori o geantă pentru acesta. Spun asta deoarece majoritatea utilizatorilor optează să călătorească cu el ori să-l folosească precum un laptop office. Poți alege un router wireless de aici dacă nu ai alte preferințe. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Având în vedere că e vorba de aceeași generație E17 care am văzut-o și la începutul anului, are un design similar iar configurația nu diferă cu mult.

Deschis
Deschis
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul său de tip Core i5 face parte din generația a 3 -a și se poate observa din numele său. De asemenea, placa video e una HD 3000 și poate fi folosită ori de câte ori vreți o autonomie generoasă. Adică o puteți utiliza în cazul aplicațiilor office. Ecranul de 17 inci nu e unul FullHD cum e la laptopuri mai scumpe ori ultrabookuri. Bineînțeles nu există încă ultrabookuri de 17 inci, dar sunt multe de 15 inci cu ecran 1080p.

Apreciez că e măcar HD+ iar protecția e una lucioasă deci contrastul e mai bun iar culorile mai vii. Memoria RAM e de 4GB dar cu posibilitate de upgrade la 8GB. Are și un hard disk mare dar care nu e chiar așa de mare cum sunt cele de 1TB sau 2TB de pe PCuri. Placa video e una de 64 de biți model Radeon HD 7650M. Are o mulțime de dotări dar nu le mai enumăr că le știți de la alte laptoprui. Însă, oferă în plus dotări ca: cameră web, port USB 3.0 cu încărcare USB, bluetooth și tastatură iluminată.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: încărcare prin SUB, design elegant, hdd cu protecție pentru șocuri, poate reda jocuri și tastatură iluminată.
Minusuri: nu are Intel Haswell.

Concluzie

Acest Sony Vaio SVE1713M1EB.EE9 e o recomandare dar după cum am precizat anterior sunt laptopuri ori ultrabookuri cu caracteristici parcă mai utile. Totuși, o tastatură iluminată nu veți găsi la orice laptop. Trebuie să știți că există ultrabookuri cu configurație multimedia adică cu placă video performantă dar care nu sunt chiar așa de ieftine precum un laptop. Jos e o prezentare a unui laptop asemănător:

Te-ar mai putea interesa