Sony VAIO SVE1512Q1EW.EE9

Acest laptop Sony VAIO SVE1512Q1EW.EE9 e unul din multele modele cu Windows 8 oferite de acest producător dar și de alții. Spre deosebire de altele, acesta are o configurație bună (Core i5 recent lansat, 4GB și hard de 640GB), un design mai reușit și protecție antișocuri pentru hard. Deci are o caracteristică tipică laptopurilor de tip business. Are chiar și bluetooth versiunea 4.0, o caracteristică care devine utilă atunci când doriți să transferați simplu ceva de pe laptop pe telefon și invers. Pe partea de design, nu am ce să-i reproșez deoarece arată foarte bine. Construcția sa e relativ bună dar vă recomand o husă sau o geantă atunci când îl transportați. SVE1512Q1EW are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Tastatura

Specificații tehnice

Core i5-3210M de 2.5 GHz e un IvyBridge foarte bun și nou, e mult mai eficient decât predecesorii săi și cam la fel de performant. Alături de acesta observ noua placă video HD 4000 de la Intel dar care devine utilă doar atunci când îl folosiți ca un laptop de tip office (aplicații sau web). Ecranul oferă o imagine destul de clară datorită iluminării LED și a rezoluției HD+.

Multitasking e excelent datorită celor 4GB la 1600 MHz, dar mai e loc de încă 4GB (în caz că vă jucați jocuri cu cerința hardware mari). Hardul său de 640GB pare suficient de spațios și performant. Placa video Radeon HD 7650M o găsiți pe multe laptopuri de la acest producător și cred că se putea opta pentru una și mai performantă.

Dotările sale sunt foarte bune dar se putea mai bine (camera web putea fi una HD). Portul USB 3.0 e de 10ori mai rapid ca cel 2.0, de aceea devine util pentru cei care au o memorie USB sau un hdd extern cu aceeași interfață. Autonomia poate să difere în funcție de aplicații pornită sau luminozitate, dar nu depășește 3-4 ore. Pe partea de software are Windows 8 dar și aplicațiile tipice Sony.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată foarte bine, are bluetooth, performanțe decente chiar și în jocuri, posibilitatea upgradării memoriei la 8GB și are port USB 3.0.

Minusuri: putea fi ceva mai ieftin.

Concluzie

Acest Sony VAIO SVE1512Q1EW e recomandarea mea pentru cei care vor să încerce un joc, iar dacă nu vă interesează jocurile, atunci vă recomand un model cu Pentium sau Core i3 deoarece nu văd de ce ați da acei bani în plus. Pentru a vă face o idee despre această serie de 15 inci, am pus un clip de prezentare cu unul similar:

Te-ar mai putea interesa