Sony Vaio SVE1511H1EW

Acest laptop Sony Vaio SVE1511H1EW e unul multimedia și deci numai bun pentru muzică, filme, jocuri și internet. Toate acestea pentru că are difuzoare decente, ecran de 15 inci cu rezoluție HD, placă video dedicată și Wi-Fi. Dacă nu aveți un router wireless acasă, ar fi cazul să vă luați unul deoarece veți avea internet pe laptop fără a folosi vreun cablu și astfel puteți să vă mutați unde doriți cu laptopul, bineînțeles nu trebuie să depășiți raza de acțiune a routerului. Design-ul său e foarte reușit în special că s-a optat pentru combinația de culori alb cu negru. Cât despre preț, e destul de bun dar e mai scump decât alte laptopuri deoarece are Windows preinstalat și câteva softuri utile. SVE1511H1EW are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Tastatura

Specificaţii tehnice

Viteza de procesare e decentă deoarece e vorba de un procesor Core i, mai precis, e un Core i3-2370M de 2.4 GHz. Pentru jocuri, un i5 era mai indicat însă nu oricine își permite un laptop cu i5. E un procesor decent din seria Sandy Bridge care e însoțit de placa video integrată Intel, dar și de una dedicată de la AMD. E vorba de Radeon HD 7650M de 1 GB care nu e cea mai grozavă dar se observă în clipul de jos că rulează multe jocuri. Poate rula jocuri precum Battlefield 3 deoarece are ecran HD de 15.5 inci deci e un model de gaming HD decent.

Memoria de 4GB poate fi extinsă la 8GB cu un cost redus deoarece are un slot liber. Chiar dacă hardul e de 5400RPM, nu văd de ce l-ați înlocui cu unul de 7200RPM, însă un SSD e bine venit :). VIne cu multe dotări, însă eu voi enumera doar pe cele speciale: cameră web cu tehnologie Exmor, bluetooth, USB 3.0, și butoane speciale (Web, Assist, Vaio). Autonomia poate atinge chiar și 4 ore în mod office, însă în jocuri acesta e mai mică. Dacă o să reinstalați vreodată Windowsul, să alegeți tot versiunea pe 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: îmi place design-ul, cameră web performantă, are porturi USB 3.0, placă video de ultimă generație, bluetooth, posibilitate de upgrade a memoriei RAM și hard de 500GB.

Minusuri: din păcate nu oricine își poate permite un laptop cu Windows.

Concluzie

Acest Sony Vaio SVE1511H1EW se adresează fanilor dar și celor care vor un laptop cu software gata instalat. Configurația vă permite să rulați și jocuri, iar dacă nu țineți la sistemul de operare, atunci puteți opta pentru un Asus K cu i5 la un preț similar.

Te-ar mai putea interesa