Sony Vaio SVE14A2M1EP.EE9

Laptopul Sony Vaio SVE14A2M1EP.EE9 poate fi cadoul ideal pentru „ea” în caz că nu vreți să pierdeți timpul pe la cumpărături și cu siguranță va aprecia alegerea făcută – e pe roz. Bineînțeles, culoarea nu e una țipătoare ci una metalizată (se poate observa cel mai bine în pozele de jos dar și clip). Spre deosebire de alte modele de la acest producător, această serie aduce o configurație nouă și un design plăcut cu tastatură iluminată care se potrivește cu culoarea laptopului (iluminare pe roz). Alternative la acesta sunt modelele pe alb și negru care au tastatură iluminată pe albastru și roșu. SVE14A2M1EP.EE9 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul său Intel Core i3-3110M de 2.4GHz e bun pentru aplicații, jocuri și vizionat filme. Spun asta deoarece are memorie de 4GB, ecran HD de 14 inci și o placă video dedicată AMD. E vorba de AMD HD 7670M de 1GB care are BUS de 128 de biți clasa 2. Nu e ideală pentru jocuri dar poate reda fără probleme toate jocurile. Memoria RAM poate fi upgradată la 16GB dar nu aveți nevoie de ai mult de 6-8 GB deoarece are o frecvență de 1600 MHz.

Capacitatea hardului e de 500GB și e destul de silențios chiar și când e solicitat. Bineînțeles toate configurațiile cu Intel, au plăci video Intel HD Graphics, însă modelul diferă în funcție de generație. Astfel că un IvyBridge vine cu Intel HD 4000 iar un model din seria precedentă are HD 3000. Poate fi considerat un player portabil funcțional datorită dotărilor sale și nu duce lipsă de nimic. Are chiar și bluetooth, USB 3.0, card reader, HDMI, WLAN etc.

Greutatea sa nu se poate compara cu cea a unui ultrabook dar e ușor sub medie – 2.3 kg. Mai trebuie să precizez că nu are tastatură numerică și că are Windows 8 preinstalat. Jos am pus un clip cu performanțele plăcii grafice:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: există alternative pe alte culori în același preț, tastatură iluminată, bluetooth, configurație multimedia etc.

Minusuri: având în vedere dotările speciale, nimic.

Concluzie

Sony Vaio SVE14A2M1EP e un laptop roz performant și nou și poate fi o alternativă la un Macbook Air, însă nu e la fel de portabil. După cum am precizat sus, poate fi cadoul ideal pentru persoana iubită dar și un înlocuitor perfect pentru actualul PC chiar dacă are ecran de 14 inci.

Te-ar mai putea interesa