Sharp 40LS240E, televizor Aquos de 102 cm

Sharp 40LS240E e unul dintre televizoare performante dar și accesibile ale seriei Aquos. E mai scump decât alte televizoare deoarece oferă caracteristici mai bune și mă refer la partea de sunet și imagine. Deci nu e vorba de un Smart TV ori unul cu tehnologie 3D. Puteți să-l transformați într-un Smart TV cu timpul, dacă achiziționați un media player cu Android ori alt tip de software. Dar dacă aveți mai mulți bani, puteți alege direct un Smart TV deoarece veți ieși ceva mai ieftin, dar nu cu mult. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

E ceva mai mare decât cel din poza de jos, însă finisajele sunt aceleași și tot pe argintiu.

Din față
Din față

Specificații tehnice

Caracteristicile de imagine și sunt sunt importante dacă vreți să luați un televizor mai scump, poate că la unul ieftin nu sunt chiar așa de importante. Oricum, multe dotări au devenit deja standard pentru toate televizoarele: iluminare LED, aspect lat, rezoluție mare (în funcție de diagonală, iar în acest caz e FullHD), luminozitate ridicată, tuner TV DVB-T/C, player integrat și număr mare de porturi.

Imaginea e destul de bună chiar dacă e Edge LED, deoarece are și unghiuri de vizibilitate bune – 178 grade. Sistemul audio e format din două boxe de 6 W fiecare și funcția de ajustare automată a volumului mi se pare destul de folositoare. Tunerul TV permite vizionarea de posturi HD, însă dacă l-ați luat mai mult pentru filme, ei bine, are destule intrări video și chiar și un USB. Deci dacă aveți un stick de memorie bun. Ca și porturi are atât HDMI cât și VGA, mai precis are 2 HDMIuri (puteți conecta 2 dispozitive: PC și consolă). Nu oferă cine știe ce caracteristici speciale: EPG și teletext.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: playerul integrat poate fi folosit pentru redare media dar și pentru înregistrare (e nevoie de un stick sau un hdd extern), design elegant, imagine destul de clară și detaliată.

Minusuri: nu oferă prea multe dotări speciale.

Concluzie

Acest Sharp 40LS240E e o alegere bună dacă nu vă doriți mai mult de la un televizor, dar după cum am zis și mai sus, puteți alege să achiziționați ulterior un media player cu sistem de operare ori software special. Alternative pot fi și modelel mai mici de 80 ori 60 cm de la Sharp, în special dacă nu vreți să depășiți un anumit buget.

Te-ar mai putea interesa