Serioux Starter Plus

Acest sistem desktop Serioux Starter Plus e unul bun dar nu vine cu modificări față de predecesorul. Acel „Plus” s-a referit probabil la monitor, care de această dată e inclus și nu e la un pachet promo. E vorba de un monitor Philips de 18.5 inci care are o rezoluție HD+ Ready ideal pentru vizionarea de filme HD; navigare web și jocuri. Configurația sa cu AMD nu e grozavă pentru jocuri dar o placă video dedicată i-ar mări performanțele în special că are o sursă generoasă care vă permite acest mic upgrade – 450W. Vă recomand o placă video din seria mai nou și pe 64 sau 128 de biți , deoarece procesorul nu chiar așa de performant ca să ruleze jocurile recent apărute la detalii mari. Starter Plus are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Carcasa
Cam aşa arată

Specificații tehnice

Procesorul nu e chiar nou ci a apărut de ceva vreme pe piață – AMD E-350. Dacă nu știți multe despre el, vă pot spune că e un model APU adică cu placă video integrată, însă nu are orice placă video, ci una destul de bună pentru rularea de jocuri 3D la detalii mici. Recomandarea mea rămâne o placă video dedicată pentru cei care vor să încerce ceva jocuri dar nu or performanțe foarte mari.

Placa de bază vine cu suficiente sloturi (PCI Express 3.0 x16, PCI Express x1 și PCI), rețea integrată și sunet integrat. Capacitatea memoriei RAM e de 2GB,iar eu vă recomand încă 2 sau 4GB (în funcție de necesități). Odată ce ați făcut acest upgrade, ar fi bine să optație pentru un sistem de operare pe 64 de biți în caz că îl aveți pe 32 de biți.

Nu are un hard disk mare, de aceea un hard extern e bine venit (filme și muzică). Monitorul mi se ok alături de un așa desktop – office cu capabilități multimedia. Pentru a vă scuti de niște bani, aveți un mouseul și o tastatură incluse. Cât despre porturi, are suficiente pentru un utilizator cu puține pretenții.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are o sursă suficient de mare în caz că vă gândiți la viitoare upgradeuri, periferice incluse, preț atractiv având în vedere că are și monitor inclus.

Minusuri: procesorul nu oferă o viteză prea mare de procesare.

Concluzie

Serioux Starter Plus nu vine cu multe noutăți dar poate sunt mulți care și-ar dori un desktop modest, accesibil și nou. Se adresează în general celor care nu vor un laptop datorită ecranului mic ci un desktop mai nou care să înlocuiască actualul. Poate fi cadoul ideal pentru persoana ideală și în acel buget nu prea sunt laptopuri de 15 inci.

Te-ar mai putea interesa