Serioux S1081TAB, tabletă ieftină de 10 inci

Serioux S1081TAB e una dintre cele mai ieftine tablete cu ecran de 10.1 inci și m-aș fi așteptat la specificații ceva mai bune, dar în acest preț nu puteți avea astfel de pretenții. Aici mă refer în special la rezoluția ecranului care nu e HD, însă datorită ei consum e ceva mai mic. Autonomia ei e cea standard și dacă vă doriți una mai mare, e nevoie de o tabletă ceva mai scumpă. E o tabletă în format wide și nu 4 pe 3, astfel e mai bună pentru vizionarea de filme și pentru jocuri. Designul e plăcut și proiectată pentru a fi folosită în plan orizontal. Din punct de vedere al configurației, e un gadget de tip entry-level spre mid-range.

Deci performanțele sunt destul de limitate și e normal să fie așa având în vedere prețul și dimensiunea ecranului. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Are un procesor modest deoarece nu e unul de ultimă generație iar frecvența sa e una de 1.2 GHz. Chiar dacă nu e unul cu multe nuclee, sistemul se mișcă bine comparativ cu un sistem precum Windows. Ecranul de 10.1 inci e unul multi-touch iar rezoluția e una de 1024 cu 600 pixeli. Rezoluția putea fi cel puțin HD dar o rezoluție mare poate să scadă drastic autonomia tabletei.

Memoria RAM de 1GB e suficientă în special pentru această tabletă și nu sunt aplicații care să consume mai mult. Memoria internă e ceva mai mică de 8GB, deoarece Androidul e instalat tot pe ea. Are câteva aplicații preinstalate dar puteți instala și mai multe de pe Google Play. Multe dintre acele aplicații sunt gratuite și puteți alege să le instalați pe un card dacă dețineți unul.

E dotată cu cameră frontală de 0.3 MP, cameră principală de 2 MP, slot pentru carduri (până la 32GB), WiFi, audio și baterie decentă. Autonomia sa e bună dacă o folosiți precum un ebook ori doar navigați pe web (când vă jucați ori vizionați filme, e mult mai mică).
Versiunea de Android 4.2.2 JellyBean e ok chiar dacă nu e ultima.

Plusuri: ecran generos, baterie mare, Android Jelly Bean, preț atractiv, suficient spațiu intern și memorie RAM.
Minusuri: rezoluție mică.

Serioux S1081TAB se adresează celor care preferă imagini mai mari deoarece nu sunt interesați prea mult de dimensiunile tabletei ori de portabilitatea ei. O puteți folosi cam pentru orice deoarece are un sistem de operare avansat care nu necesită multe resurse hardware pentru a rula decent.

Te-ar mai putea interesa