Sapphire AMD Radeon HD 7870

Placa video Sapphire AMD Radeon HD 7870 OC de 2GB e o placă foarte reușită care vine cu toate cablurile necesare. Observ că Sapphire a optat pentru același desen pe cutia plăcii, iar în conținutul său veți găsi o invitație la Select Club. Mai precis, conținutul său e după cum urmează: cablu, CrossFire Bridge, adaptor DVI-VGA, cablu miniDP-DP, două cabluri de alimentare 6 pini-4 pini, adaptor HDMI-SL DVI și cablu HDMI. Pe piață sunt disponibile două variante: cea clasică și Overclock Edition. Diferențele de performanță nu sunt prea mari motiv pentru care nici diferența de preț nu e semnificativă. Deci nu cred că ar trebui să vă zgârciți la câțiva zeci de lei. Radeon HD7870 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Conținutul cutiei
Doar placa

Specificații tehnice

Diferențe între cele două veți găsi doar la frecvența procesorului (1000MHz respectiv 1050 MHz) și la frecvența memoriei (4800MHz respectiv 5000MHz). Ambele sunt modele din seria 7000 și au memorie de 2GB de tip GDDR5. Au următoarele porturi: un HDMI, un DVI și două DPuri. Pe partea de tehnologii, nu cred că-i lipsește ceva motiv pentru care merită să vă luați și o placă de bază corespunzătoare.

În 3D Mark11 a obținut un scor de 6917 puncte (cu 287 de puncte mai mult decât modelul simplu). Chiar și în jocuri sunt diferențe de fps-uri. Astfel că în modelul OC a obținut 48 fps în Battlefield 3, 84 de fps în Skyrim și 41 fps în Shogun II Total War. Testele au fost realizate cu o configurație de ultimă generați motiv pentru care rezultate nu vor fi același pentru alte configurații (mai slabe). În idle, a avut un consum de 121 W și s-a menținut la o temperatură 34 de grade. În load, consumul a ajuns la 239 W iar temperatura a ajuns la 69 grade. Performanțele ei sunt destul de similare față de alte modele similare, în special când e vorba de jocuri precum Crysis 2:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: dimensiunile sale sunt destul de bune (reduse), are un raport performanță/preț foarte bun, temperaturile sunt bune, are un consum bun și face față oricărui joc (testat la 1080p).

Minusuri: nimic.

Concluzie

Pot spune că acest model OC e unul dintre cele mai bune plăci video de pe piață și nu cred că ar avea rost să vă luați un model foarte scump deoarece nu sunt jocuri care s necesite mai mult. Jos am pus o prezentare a acestei plăci și veți observa cât de mică e:

Te-ar mai putea interesa