Samsung S5300 Galaxy Pocket la reducere

Actualizare: Samsung Galaxy Pocket pe galben are are acum un preț de 365 lei.

Articolul din 12.05.2012:
După cum bine știți piața telefoanelor obișnuite a început să scadă deoarece au apărut și apar tot felul de smartphone-uri ieftine. Un astfel de smartphone e acest telefon mobil Samsung S5300 Galaxy Pocket Black care e cel mai ieftin model de la Samsung. Având în vedere că a apărut recent, nu e chiar ieftin și spun asta pentru că Galaxy Y are un preț mai atractiv. E un model care impresionează prin dimensiunile și performanțele sale, dar din păcate lasă de dorit când e vorba de fotografii și calitate de filmare. Dar și așa nu puteți să vă așteptați într-un așa preț la o cameră de 3.15 sau 5 MP. După cum îi și spune „Pocket”, încape în orice buzunar datorită dimensiunilor sale având o grosime de 12 mm. Ca design seamănă mult cu un Galaxy Mini 2 doar că acela e puțin mai mare. Galaxy Pocket are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

În mână
Spatele

Specificații tehnice

Pentru dimensiunile sale, greutatea sa de 97 de grame mi se pare destul de ok. În partea de jos a ecranului are cele trei butoane bine cunoscute. Ecranul său de 2.8 inci are o rezoluție de 240 cu 320 pixeli și deci nu are o densitatea prea grozavă ca și al Y. Se poate observa noua interfață TouchWiz UX care în mare tot așa arată și e oferită de producător. Pe partea de multimedia Samsung Galaxy Pocket S5300 are mufă jack 3.5 mm în partea de sus, difuzor în spate, slot pentru card de memorie (de maxim 32 GB), cameră foto de 2 MP cu filmare QVGA. Deci calitatea de filmare nu e prea grozavă dar pentru ecranul său e decentă. Memoria sa internă e de 3GB și deci vă recomand un card de cel puțin 4GB.

Pe partea de comunicații Samsung S5300 are 3G, bluetooth și WLAN (cu Wi-Fi hotspot). Procesorul său ARM 11 e unul decent – de 832 MHz. iar sistemul de operare e bineînțeles Android 2.3 Gingerbread. Alte caracteristici care merită menționate ar fi: accelerometru, busola, browserul HTML, GPSul și bateria de 1200 mAh. Aceasta furnizează circa 17 ore de convorbiri în 2G și ține vreo 800 ore în stand-by.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: probabil cea mai interesantă caracteristică a sa ar fi mărimea dar parcă ecranul e prea mic pentru un sistem de operare Android, performanțele sunt mai mult decât decente în special că e vorba de unul de 832 MHz, memorie internă e satisfăcătoare dar totuși aveți nevoie și de un card pentru jocuri, muzică și poze.

Minusuri: camera foto nu e cea mai bună pentru filmare.

Concluzie

Samsung S5300 Galaxy Pocket e unul dintre cele mai mici smartphone-uri de pe piață și e o recomandare pentru cei care nu vor neapărat performantă și funcționalitate din partea unui telefon. Dacă ați vrea sî vă faceți o idee despre acesta și cam cât de mare e, v-am postat un clip cu o prezentare a acestuia:

Te-ar mai putea interesa