Samsung RV509

Un laptop Samsung foarte performant este acest laptop Samsung RV509 care vine cu procesor P6200, 3 giga de RAM şi placă video cu suport HD. Alternative de la același producător sunt Samsung R538I și RV518E. Design-ul este unul foarte reuşit după cum vedeţi în poze. După cum stiţi laptopurile de la acest producător sunt cunoscute pentru fiabilitatea şi rezistenţa lor (au cea mai solidă carcasă.). Acest model are un preţ de circa 1.500 de lei. După specificaţiile sale pot spune că este un model multimedia dar poate fi util şi pentru activităţi de tip Office.

Poze

Din lateral
Deschis

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Are procesor Intel model Dual Core P6200 cu tehnologie 32nm, frecvenţă de 2.1 GHz şi cache de 3MB. Display-ul are o diagonală de 15,6 inci adică o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli şi este unul lucios (glossy) de tip LCD cu tehnologie LED. Deci este ideal pentru instalarea unui sistem de operare cum ar fi Windows 7, şi pentru vizionarea de filme HD deoarece tehnologie LED oferă un contrasta superior.

Memoria RAM DDR3 are o capacitate de 3 giga (2+1) la o frecvenţă de 1066 MHz şi poate fi mărită la 4 giga. Hard disk-ul este unul de tip Serial ATA şi are o capacitate de 500 de giga la o viteză de 5400 RPM. Placa video este una integrată cu suport HD, Intel HD Graphics. Acesta poate reda chiar şi filme Full HD dar cu o oarecare dificultate. În jocuri, nu se descurcă precum una dedicată dar jocurile se mişcă destul de bine la detalii minime sau medii.

La multimedia, conectivitate şi porturi are unitate DVD, cititor de carduri, difuzoare stereo de 3W cu efect de sunet SRS 3D, cameră web, microfon incorporat, 3 USB-uri 2.0, reţea RJ-45, port VGA, intrare audio, bluetooth şi Wi-Fi.

Acumulatorul de 6 celule oferă o autonomie de lucru peste medie. Are o greutate de 2,4 kilograme şi vine cu tastatură numerică şi sistem de operare Free DOS.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: carcasă robustă, uşor, fiabil, tastatură plăcută la atingere şi ergonomică, design foarte reuşit în două culori, procesor Dual Core ultraperformant.

Ca minusuri: cam scump, şi putea avea o placă video dedicată.

Concluzie

Acest laptop Samsung RV509 ar putea fi cea mai inteligentă alternativă la un laptop Sony Vaio sau chiar Apple, fiind la jumătate de preţ. Sunt suficiente motive pentru care acest produs ar putea fi unul premium şi foarte subţire.

Lasă un comentariu