Samsung NX20

Și Samsung scoate aparate mirrorless de calitate – Samsung NX20, nu doar Sony (NEX-7), Canon (EOS M), Nikon (1 v1), Olympus (E-PM1) sau Panasonic (DMC-GF3CEG-K). Față de modelele amintite anterior, acesta are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar ca și caracteristici de top ar trebui amintite senzorul CMOS de 20 MP, posibilitatea înregistrării de filme la calitate Full HD, obiectivele pot fi schimbate și greutatea aparatului nu e mare.

Poze

Modelul de față e unul pe negru cu un ecran rabatabil de 3 inci. Acesta poate fi utilizat pentru vizionarea fișierelor de pe aparat, iar dacă ecranul vi se pare cam mic atunci puteți să vă folosiți de porturile și conexiunile din dotare pentru a le transfera pe un alt dispozitiv. Cred că din prima imagine se poate vedea cel mai bine ce vine la pachet împreună cu aparatul, deci un obiectiv și un bliț.

Din față
Ecranul rabatabil

Specificaţii tehnice

Samsung NX20 vine cu niște specificații de top care ajută la o utilizare mai eficientă și la realizarea unor poze mai calitative. Senzorul de 20,3 megapixeli împreună cu obiectivul de 18-55mm vă vor ajuta să faceți poze sau clipuri de calitate superioară de la distanțe apreciabile.
După cum ziceam mai sus, obiectivele pot fi schimbate și din această cauză nu pot preciza un anumit zoom optic ori digital.
Având diferite conexiuni nu vă va fi deloc greu să conectați aparatul la diferite dispozitive. Iar, cele mai utile conexiuni în opinia mea, sunt HDMI-ul și Wi-Fi-ul. Da, are wireless. 😉

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e unul excelent; portabilitatea e excelentă deoarece aparatul are o greutate mică de 220 grame, iar bateria ține undeva la 300 de cadre; pozele și clipurile sunt de o calitate superioară din moment ce senzorul are mulți megapixeli.
Contra: nimic. Poate că prețul e cam mare, dar aparatul vine cu obiectiv la pachet.

Concluzie

Astfel de modele de aparate sunt foarte bune datorită caracteristicilor tehnice, funcționalității crescute și a facilităților oferite. Dacă ne gândim bine… acum câțiva ani ici nu încăpea discuție de ecran rabatabil la un aparat foto. Acum, majoritatea modelelor mirrorless au așa ceva și ajută la ținerea comodă a aparatului. Din preview-ul de alături poți vedea mai multe detalii legate de acest aparat.

Te-ar mai putea interesa