Samsung NP900X3E-A01RO, ultrabook foarte subțire

Samsung NP900X3E-A01RO e un ultrabook din seria 9 care e o serie premium de la acest producător. Când spun „premium” mă refer la grosimea sa de numai 12.9 mm, carcasă realizată din material robust (aluminiu în totalitate), ecran FullHD, WiDi, tastatură iluminată, viteză mare de procesare și acces rapid. Poate fi o alternativă bună la MacBook Air deoarece prețul e foarte bun iar configurația e una foarte bună. Mă refer la procesorul Core i5, cei 4 GB de RAM și la SSD-ul de 128 GB. Îmi place foarte mult cum arată dar și cum se simte (din cauza aluminiului). Având în vedere prețul, chiar și Asus oferă ultrabookuri interesate din seria Zenbook. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Am pus pozele de jos pentru a vă face o idee dar și un clip la final cu un alt model al acestei serii (configurația acelui model e cu Sandy Bridge, dar arată la fel).

Cât de subțire e
Cât de subțire e
Deschis
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul acestui ultrabook poate fi găsit și pe alte laptopuri. E un model care are un consum redus datorită frecvenței scăzute, însă performanțele sale nu sunt afectate. E vorba de un Core i5-3317U de 1.7 GHz. Are același ecran ca la restul modelelor din această serie – 13.3 inci FullHD. Nu e unul cu multi-touch ci unul standard cu protecție mată.

Memoria RAM e una de 4GB și nu poate fi upgradată ca la alte modele (probabil datorită dimensiunilor). Spațiul de stocare nu e unul mare dar aplicațiile pornesc instantaneu. Chiar și sistemul de operare Windows 8 pornește rapid iar dacă nu vă e de ajust vă recomand un hard extern. Dotările unui astfel de laptop sunt ceva mai diferite decât cele ale laptopurilor ieftine; difuzoare de 3W, cameră web de 1.3 MP, micro HDMI, bluetooth, WLAN etc. Bateria sa oferă cam 6 ore de funcționare chiar dacă e de 4 celule. Dotările speciale sunt următoarele: tastatură iluminată, WiDi, senzor de lumină inteligent, adaptor LAN și Windows 8.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: oferă caracteristici speciale tipice ultrabookurilor, configurație de ultimă generație, robust, arată foarte bine, autonomie mare și altele.

Minusuri: nu prea am având în vedere căror utilizatori se adresează (deci prețul nu e un minus).

Concluzie

Acest Samsung NP900X3E-A01RO e o alegere bună pentru uz casnic dar poate fi folosit și la locul de muncă deoarece e fiabil și rezistent la abuzuri ori șocuri.

Te-ar mai putea interesa