Asus Zenbook UX550VD-BN046T, ultrabook pentru gaming/editare

Asus Zenbook UX550VD-BN046T are o configurație performantă, motiv pentru care face față oricărei provocări. Laptopurile trebuie să fie cât mai portabile, că doar doresc să înlocuiască PCurile clasice. Chiar dacă la prima vedere ați putea spune că e un model de 14 inci (nu are tastatura numerică), ei bine, e de 15.6 inci cu o carcasă mai compactă. Îmi plac laptopurile cu carcasă metalică pentru că sunt plăcute la atingere, dar și construcție e mai rigidă. Nu știu în câți ani nu vor mai vedea laptopuri cu carcasă din plastic, dar laptopurile din să avanseze împreună cu restul gadgeturilor de pe piață (mă refer la smartphone-uri).

Pretențiile utilizatorilor sunt tot mai mari, iar modelul de jos nu se adresează oricui. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Componentele acestui ultrabook sunt prezente la multe laptopuri de gaming, dar poate fi folosit și pentru editare video/foto. Mă refer la procesorul Core i7 Kaby Lake de tip HQ, memoria RAM de 8GB, SSD de tip M.2, placa video dedicată GTX 1050. Aceasta e doar o configurație, dar pot fi variante cu componente diferite și finisaj albastru metalizat.

Ecranul său oferă o calitatea video superioară deoarece e unul FullHD care reproduce un număr generos de culori. Acesta nu e cel mai avansat, pot fi variante și cu ecran 4K.

Păreri pro și contra

Asus Zenbook UX550VD-BN046T reprezintă cea mai bună soluție portabilă pentru cei cu pretenții mari. Cred că viitorul sună bine cu astfel de modele dar îmi place și ideea cu placă video externă (dacă laptopul are Thunderbolt). Seria Zenbook Pro e cea mai elegantă, iar laptopul de sus are un finisaj negru mat. Fiind un ultraportabil premium, e normal să vină cu Windows 10 preinstalat, USB 3.1 tip C, tastatură iluminată, difuzoare premium și altele.

Cu siguranță, nu veți juca jocuri mai mult de 2-3 ore pe acesta deoarece e foarte compact și se încălzește. Construcția sa e diferită de cea a unui RoG, dar tot dispune de două coolere pentru răcire. Sunt mulți care joacă jocuri pe configurații office/multimedia, deci de ce nu ați încerca unul chiar și pe acesta?

Lasă un comentariu