Samsung NP550P5C-T02RO

Acest laptop Samsung NP550P5C-T02RO e unul de gaming pentru că are o placă video ca NVIDIA GeForce GT 630M de 2 GB, însă prețul nu e chiar foarte atractiv deoarece există alternative de la Asus sau Dell. Trebuie să specific faptul că e robust datorită carcasei realizate din plastic și aluminiu, motiv pentru care e un model din categoria premium. Însă nu poate concura cu un Dell 7520 care are configurație mai bună și ecran Full HD. Alegerea e a voastră și trebuie să țineți cont și de faptul că acesta are Windows+Office preinstalat. Era mai accesibil dacă avea doar Free DOS, dar nu știți niciodată când aveți nevoie de un Office sau Windows licențiat. Acest NP550P5C-T02RO are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Capac

Specificații tehnice

Viteza de procesare e asigurată de un IvyBridge numit Core i5-3210M de 2.5 GHz. Acesta poate fi găsit pe multe laptopuri recent lansate. Poate face față unor filme 1080p cu ajutorul plăcii video integrate, însă cât timp are o placă video dedicată ca GT 630M, nu veți întâmpina probleme. Aceasta are un BUS de 128 de biți care înlocuiește GT 540M. La un astfel de preț și configurație, ecranul poate fi doar unul de 15.6 inci HD+. E protejat de o suprafață anti-reflexie care reduce puțin luminozitatea acestuia.

Cei 6GB par suficienți datorită frecvenței și nu ar avea rost să înlocuiți plăcuța de 2GB cu una de 4GB pentru a avea 8GB. Chiar dacă sunteți un fan al serialelor TV, spațiul de 1TB e suficient și pentru a stoca o mulțime de melodii.

Pentru dimensiunile sale are toate dotările tipice pentru un laptop însă prezintă și câteva dotări speciale: subwoofer, tehnologie audio SoundAlive, bluetooth și USB 3.0. Autonomia de 3-4 ore e bună pentru un laptop cu o astfel de configurație și depinde de aplicațiile folosite și setări.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e robust, funcțional, performanțe decente în jocuri precum Battlefield 3, autonomie de 3-4 ore, software licențiat, ecran mat, procesor IvyBridge, memorie de 1600 MHz etc.

Minusuri: preț piperat.

Concluzie

Acest Samsung NP550P5C-T02RO nu e cel mai reușit model de la acest producător, dar cu siguranță poate concura cu câteva modele deoarece poate face față unor jocuri mai noi și fiabilitatea nu poate fi pusă la îndoială. Din păcate, există alternative de la alți producători care par mai atractive (sunt mai ieftine pentru că nu au software licențiat). Am pus și o prezentare a acestei serii:

Te-ar mai putea interesa