Samsung NP530U3C-A03RO

Samsung NP530U3C-A03RO e un alt ultrabook din seria 5 și care impresionează prin eleganță, performanțe și dotări. Totuși nu e cel mai bun model de pe piață, însă în acest buget, trebuie luat în considerare. Spun asta pentru că are încărcare USB (telefon, tabletă etc.), ExpressCache 24GB (un plus de viteză pentru aplicații și sistem de operare), e foarte subțire (1.7 cm) și are Windows 8. Din poza de jos se observă că ecranul nu are o dimensiune standard (15 inci), astfel că modelul e mai mic, portabil și nu are tastatură numerică. E foarte robust și fiabil în special că vine de la un producător cu experiență. Vi-l recomand în special că NP530U3C-A03RO are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul e unul tipic pentru astfel de laptopuri, adică e unul cu o frecvență scăzută și cu performanțe decente. Evorba de de un i3-3217U de 1.8GHz care e însoțit și de placa Intel HD 4000. Ecranul e suficient de mare  pentru aplicații și vizionat filme iar rezoluția sugerează acest aspect – 768p. E vorba de unul LCD LED cu luminozitatea ridicată și protecție mată. Având în vedere că procesorul e unul Ivy Bridge, memoria RAM are o frecvență de 1600 MHz și o capacitate de 4GB care e suficientă.

În rest, are un spațiu de stocare de 500GB, difuzoare incorporate, card reader, cameră web de 1.3 MP, bluetooth, HDMI, USB 3.0, etc. Mi se pare normal să aibă aceste dotări însă cele speciale sunt foarte utile, cum ar fi bluetooth-ul și încărcare USB (e ideal pentru a vă încărca telefonul atunci când călătoriți). Sistemul de operare e Windows 8 că doar e un model de laptop nou.

Are multe caracteristici speciale, iar o parte din ele le-am menționat în primul paragraf. Însă nu am menționat faptul că are suport WiDi care e o dotare interesantă doar doar aveți un televizor compatibil (Smart TV). Puteți reda filme fără cabluri, e o tehnologie wireless care ține locul HDMI-ului.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: viteză de pornire decentă, Windows, 8, robust, WiDi, bluetooth, autonomie decentă – maxim 6 ore, difuzoare puternice și ecran mat.

Minusuri: lipsă tastatură iluminată.

Concluzie

Acest Samsung NP530U3C-A03RO e un ultrabook oarecum accesibil dacă l-am compara cu restul modelelor și care poate fi următoarea voastră alegere în caz că nu aveți nevoie de performanțe grafice (în jocuri), tastatură iluminată, SSD sau un ecran mai mare.

Te-ar mai putea interesa