Samsung 75Q8C, model de 189cm cu ecran curbat și QLED

Pentru cei interesați de un televizor de top recomand modelul Samsung 75Q8C. Are o diagonală de 75 inci (aproximativ 189 cm), e din clasa Q8 și e curbat (de aici vine sufixul C). Tehnologia QLED din acest model presupune că vine cu o reproducere a culorilor 100% și cu o imagine mult mai clară (are PQI 3200 și Q HDR 1500).
Cu televizorul QE75Q8CGMTXZG (acesta e codul complet al produsului) poți savura divertisment din orice sursă la calitate maximă. Îți sunt oferite toate porturile necesare prin intermediul cutiei One Connect care are și tuner 2x DVB-C/S2/T2 HD (deci, are twin triple tuner).

Modelul acesta are un preț bun Vezi prețul special de azi →. Costă ceva mai mult decât modelul de 65 inci datorită diagonalei mai mari.

Avantaje

Montarea pe perete se face prin intermediul unui suport TV compatibil Vesa 400×400, iar montarea se face fără a lăsa niciun spațiu.
Playerul integrat pe USB e unul avansat deoarece poate reda o mulțime de formate.
Are o telecomandă premium care se aseamănă foarte mult cu iPod. Ca opțional există și altă telecomandă mai mică, dar nu știu de unde o puteți cumpăra.
Sistemul de operare Tizen este special pentru televizoarele Smart de la Samsung și se remarcă prin asemănare foarte mare cu Android și suport pentru diverse aplicații precum și un browser preinstalat.
Imaginea e superbă în cazul filmelor 4K, iar la cele FHD și HD se face upscale. Însă, cel mai bine e să luați conținut 4K. Din câte am văzut sunt multe filme disponibile la 4K pe Netflix. Mai trebuie spus că de la o anumită distanță s-ar putea să nu se vadă diferența dintre 4K și Full HD, și în acest fel o să faceți economie de bandă (dacă vă uitați la filme de pe stream).

Dezavantaje

Costul e cam mare, dar acest lucru trebuie mulțumit în parte diagonalei mari deoarece majoritatea televizoarelor de 180cm-2 metri au prețuri de peste 10000 lei. Un alt motiv pentru prețul pe care-l are e ecranul QLED care reprezintă o noutate absolută din punct de vedere comercial (și cei de la Sony au prezentat televizoare QLED, dar nu le-au comercializat).

Concluzie

Pentru cei interesați de un mic cinema acasă recomand modelul 75Q8C. Este cel mai bun televizor al momentului, putând fi controlat vocal sau de la telecomandă, iar pentru un control mai avansat se poate folosi o tastatură bluetooth sau ceva de genul.
În clipul de alături puteți vedea o prezentare a seriei Q8C.

Lasă un comentariu