Roborock E5, robot de aspirare accesibil cu Carpet Boost

Roborock E5 este cel mai accesibil robot de aspirare de la acest brand și de aceea ar trebui să-l puneți pe listă. Evident că nu se poate compara cu cel mai avansat model numit Roborock S7, care costă chiar de două ori mai mult. Poate că o comparație mai bună ar fi între acesta și S5 Max, care e și disponibil. Diferențele sunt destul de numeroase, însă eu aleg să prezint doar unele dintre ele și pot spune că prețurile sunt oarecum justificate. Totuși, unele au un raport preț/dotări mai bun și de aceea sunt mai căutate (sunt mai multe recenzii).

}n partea de jos se vede sistemul de aspirare, dar și mopul care poate fi detașat când nu doriți să spele pe jos. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Depinde și de ce aveți nevoie, poate că vă limitați la un anumit preț. După cum am menționat mai sus, voi face o mică comparație între cele două. Din câte am observat E5 este ceva mai ușor, mai scund, are o putere mai mare (2500 Pa), sistem de navigație diferit (S5 are LiDAR), autonomie până la 200 minute, recipient de colectare praf mai mare (S5 Max are un recipient pentru apă mai mare). Sunt și asemănări, adică ambele pot fi folosite pentru mai multe tipuri de suprafețe, au același filtru care se poate spăla (chiar și unul Hepa), funcție mop, conectivitate WiFi, Carpet Boost. S5 Max oferă o hartă mult mai precisă, evită mult mai bine obstacolele și se poate seta zonele de aspirare ori de spălare cu mop..

Știe când trebuie să se conecteze la stația de încărcare și nu necesită foarte multă atenție. Din când în când trebuie să goliți recipientul, să-l alimentați cu apă (spălare) și trebuie curățat mopul.

Concluzie

Roborock E5 e oferit de un sub-brand Xiaomi, dar cu caracteristici mult mai bune și dacă veți căuta pe internet, veți vedea că acestea sunt superioare. Dacă ar fi să aleg unul probabil aș alege S5 Max pentru că oferă mai multe opțiuni de personalizare (în aplicație) și pe partea de navigație stă foarte bine.