Laptop Acer Aspire 5741Z-P603G32Mnck cu P6000

Un laptop cu procesor P6000 este acest laptop Acer Aspire 5741Z-P603G32Mnck care mai are şi 3 giga de RAM şi placă video HD. Design-ul este unul foarte reuşit şi e similar cu cel de la cele 5750 de la acelaşi producător. Are un preţ de circa 1.800 de lei. Dacă vă plac şii jocurile atunci o alternativă la acest model ar putea fi Acer Aspire 5741-352G32Mnck, deoarece vine cu procesor i3 şi 2 giga de RAM.

Poze

Din lateral
Capac

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Procesor P6000 este unul nou apărut la fel ca P2000 de la Intel. Acesta este un Dual Core cu o frecvenţă de 1,8 GHz, cu cache de 3MB şi tehnologie 32 nm. Deci Windows 7 pe 32/64 de biţi ar fi ideal pentru acest model de laptop Acer. Ecranul  LCD are o diagonală de 15,6 inci deci are o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli.

Capacitatea memoriei RAM e de 3 giga de tip DDR3 şi are o frecvenţă de 1066 MHz. Aceasta poate fi mărită la 8 giga prin achiziţia unor plăcuţe de morii suplimentare. Dacă doriţi să faceţi un astfel de upgrade atunci trebuie să ştiţi că memoria deja instalată este dispusă pe ambele sloturi. Hard disk-ul de tip SATA de 2,5 inci are o capacitate de 320 de giga la o viteză de 5400 RPM.

Are o placă video Intel HD Graphics care este destinată laptopurilor Office şi mai puţin celor pentru jocuri deoarece este una integrată cu suport HD pentru filme. Consumul de energie este foarte redus în comparaţie cu cele dedicate, deci acesta ar putea fi avantajul semnificativ pe care îl are. Mai jos este un clip Youtube în care se testează un joc cu această placă video, şi veţi observa că se descurcă destul de bine.

La categoriile multimedia, porturi şi conectivitate are două difuzoare, cameră web, cititor de carduri, unitate DVD, intrare audio, reţea RJ-45, microfon incorporat, 4 USB-uri, port VGA, conector HDMI şi Wi-Fi. Bateria de 6 celule are o autonomie de circa 4 ore de funcţionare. Are o greutate de circa 2,6 kilograme şi vine cu sistem de operare Linux şi tastatură numerică.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: arată foarte bine, tastatură foarte bună, materialul din care este realizată carcasa este unul robust, culori foarte bine alese, procesor performant, autonomie ridicată şi este ieftin.

Ca minusuri: are 12 luni garanţie şi nu are bluetooth pentru cei ce mai transferă fişiere media de pe telefon pe laptop şi invers, dar pentru telefoanele mai nou există şi Wi-Fi-ul.

Concluzie

Acest laptop Acer Aspire 5741Z-P603G32Mnck se adresează persoanelor care apreciază performanţa şi funcţionalitatea, dar şi design-ul. Deci sunt suficiente motive pentru care merită cumpărat.

Lasă un comentariu