Philips 241P4QPYKES

Monitorul LED Philips 241P4QPYKES e un model pentru uz casnic și care aduce dotări interesante: tehnologie LED AMVA, senzor PowerSensor, difuzoare și reglare a înălțimii. Deci prețul mai mare e justificat, dar și designul e unul impresionant. Se observă finisajul pe argintiu, piciorul subțire, senzorul dar și camera web din partea superioară. Acea cameră web e una performantă și care o văd ca o dotare standard pe modele mai ieftine, special pe viitoarele modele. Chiar și acel senzor e de folos pentru toate monitoarele deoarece detectează prezența utilizatorului, iar când acesta nu mai e în preajmă. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pivotul devine util atunci când vreți să ajustați înălțimea sau înclinarea sa. Totuși, tehnologia AMVA îmbunătățește unghiu pe verticală dar și orizontală, astfel că unghiurile sunt de 178 de grade. Apreciez că are un design unic care nu-l veți găsi la alte modele ale altor producători, însă s-ar putea să mai vedeți modele similare de la Philips.

Din față
Din față
Piciorul
Piciorul

Specificații tehnice

Nu e dotat cu tehnologie 3D, dar are caracteristici tehnice destul de bune. Caracteristicile acestui monitor sunt bune și de aceea voi enumera doar cele mai importante: timp de răspuns de 6 ms, contrast de 2 milioane la 1, luminozitate de 250cd/mp, unghiuri de 178 grade, iluminare LED etc. Nu trebuie să uităm de facilitățile oferite: montare VESA de 100 cu 100 mm și boxele incorporate. Acele boxe sunt decente deoarece sunt de 1.5 W fiecare.

Nu cred că e cazul să-l montați pe un perete deoarece piciorul arată bine și puteți regla o înălțime mai mare pentru a face loc unor periferice pe masă. Porturile acestui monitor sunt diversificate, însă îi lipsește HDMI-ul. Dar și așa oferă porturi alternative: DisplayPort și DVI. Pentru conectarea sa la un PC mai vechi sau laptop, are portul VGA.

Alte caracteristici care merită menționate sunt: cameră web de 2MP, cele trei USBuri și microfonul incorporat.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are trei porturi USB (conectarea de periferice USB care nu necesită drivere), port DisplayPort, consum mic, senzor inteligent care reduce consumul atunci când nu sunteți lângă el (reduce luminozitatea), designul și pivotul.

Minusuri: pivotul nu poate fi folosit pentru rotire.

Concluzie

Acest Philips 241P4QPYKES e recomandarea mea de la acest producător în cazul în care vă interesează o diagonală bună, porturi USB, cameră web și unghiuri de 178 grade. Alternative sunt destule dar nu sunt multe la un așa preț cu pivot.

Te-ar mai putea interesa