Philips 227E4QSD, monitor cu panou IPS

Philips 227E4QSD e un model cu panou IPS cu diagonală de 21.5 inci, deci are o rezoluție corespunzătoare – FullHD. Monitoarele cu diagonală inferioară oferă rezoluție HD, dar care au doar VGA. Spre deosebire de acelea acesta arată mult mai bine datorită designului slim care e evident din pozele de jos. Tehnologia IPS e cea mai bună pentru cei care caută claritate din orice unghi. Mai sunt panouri cu tehnologie similară dar care nu sunt la fel de bune ca și acesta. designul e nou, însă doar pentru partea superioară, deoarece suportul poate fi întâlnit și la alte modele.Culoarea aleasă e una interesantă – negru-vișiniu. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Îmi place cum arată și pot spune că e o alegere bună dacă nu vă interesează dimensiunea ecranului și calitatea imaginii din diverse unghiuri. Deasemenea se poate observa și care e conținutul pachetului adică porturile.

Așa arată
Așa arată
Accesoriile incluse
Accesoriile incluse

Specificații tehnice

Displayul său e unul LED care oferă un ecran care poate reproduce un număr mare de culori iar contrastul e unul generos. Aici mă refer la un contrast de 20 milioane la 1, iar unghiurile de vizibilitate de 178 grade se datorează panoului IPS. Rezoluția 1080p e numai bună pentru un ecran de 21.5 inci deoarece oferă o densitate excelentă, deci o imagine detaliată.

Alte caracteristici alte imaginii sunt: timpul de răspuns de 14 ms, aspectul lat, luminozitatea de 250 cd/mp, contrast tipi c de 1000 la 1 etc. Nu vine cu caracteristici așa de bune deoarece nu nici foarte scump, dar pentru un utilizator office. Nu oferă facilități ca la alte modele (tuner tv, boxe integrate sau montare VESA). Oricum nu ocupă mult spațiu pe birou iar suportul are o formă elegantă.

Porturile video oferite sunt VGA și DVI, dar eu vă recomand portul DVI deoarece se adresează conținutului HD+ sau 1080p. Consumul de nergie e foarte redus – 25 W.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design premium, panou IPS (imagine clară din orice unghi), iluminare LED (claritatea imaginii), consum mic, e ușor și vine cu multe accesorii.

Minusuri: nu are HDMI și timp de răspuns cam mare.

Concluzie

Acest Philips 227E4QSD e un monitor nou care merită încercat deoarece e o alegere fiabilă, de ultimă generație și nu e chiar așa de scumpă. Alternative sunt destule de la acest producător dar și de la alți producători precum AOC, LG, Samsung etc.

Te-ar mai putea interesa