Philips 206V3LAB

Dacă sunteţi în căutarea unui monitor cu boxe integrate şi DVI atunci recomandarea mea e un monitor LED Philips 206V3LAB. Defapt e un LCD cu tehnologie de iluminare W-LED dar care vine cu caracteristicile unui LED. Aici mă refer la culori vii, contrast mare, consum mic etc. Dacă nu mă credeţi voi enumera o parte din caracteristicile acestui monitor cum ar fi: Smart Contrast, Energy Star, SmartControl Lite (meniul), timp de răspuns de 5 ms, foarte subţire, boxe integrate dar şi altele. Seamănă mult cu modelul mai mic 196V3LAB care are rezoluţie HD+. Mai trebuie să precizez că rezoluţia ecranului e una 900p (conform producătorului) şi nu 768p. Acest gadget pentru vizionarea de filme, utilizare Office dar şi pentru jocuri vine la un preţ accesibil. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cam aşa arată
Foarte subțire

Specificaţii tehnice

Display-ul e unul LCD cu sistem W-LED şi are o diagonală de 20 de inci. Deci rezoluţia e şi ea pe măsură, aici mă refer la una optimă de 1400 cu 900 pixeli la 60 Hz. Philips 206V3LAB are un timp de răspuns bun de 5 ms, aspect 16 pe 9, contrast tipic, contrast dinamic 10 milioane la 1, iluminare 250 cd/mp, rată de refresh bun, unghiuri maxime de vizibilitate de 170 şi 160 de grade şi standardul TCO 5.0. Alte standarde pentru acesta sunt următoarele: BSMI, CE, TUV Ergo, UL/cUL, SEMKO, GOST, TUV/GS, FCC, clasa B, PSB, SASO şi WEEE. Pe partea de facilităţi are doar boxe de 1.5 W fiecare dar nu are tuner TV sau VESA.

La capitolul conectivitate 206V3LAB stă foarte bine cu intrări precum VGA şi DVI. Având în vedere că e certificat Energy Star, consumul e unul conform cu acesta – 18 W (în mod stand-by consumă 0.5 W). Alte caracteristici ale acestui Philips 206V3LAB sunt: SmartImage, PowerSensor, blocare Kensington.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: ieftin, arată bine (subţire, negru lucios), consum mic, DVI, boxe integrate (poate fi un avataj pentru utilizare office, însă pentru filme şi jocuri recomand un sistem audio performant), timp de răspuns bun dar şi altele.

Minusuri: 206V3LAB nu are VESA.

Concluzie

Un astfel de monitor LED Philips 206V3LAB se adresează doar posesorilor de desktopuri sau netbookuri care vor un ecran mai mare pentru jocuri sau filme la un preţ accesibil. Având în vedere că nu are HDMI, nu poate fi o recomandare pentru posesorii de console sau media playere Blu-Ray (necesita şi o rezoluţie Full HD deci şi o diagonală cu 1.5 inci mai mare).

Te-ar mai putea interesa