Pentax Optio S1

Aparatul foto digital Pentax Optio S1 vine ca o alternativă la Optio WG-1 GPS şi e o cameră normală pentru utilizatori obişnuiţi. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi cred că-şi merită banii din moment ce are un senzor de 14 megapixeli şi poate filma HD. Ar fi fost interesant dacă ar fi venit cu un card cadou sau măcar cu o husă, dar cred că preţul se revanşează faţă de client deoarece e destul de mic.

Poze

Din faţă

Obiectiv

Specificaţii tehnice

Camera fotografică digitală Pentax Optio S1 are un senzor CCD de 14 megapixeli şi salvează pozele în format jpg cu date exif 2.3. Zoom-ul optic e de 5x, iar cel digital e de 6,7x. Poate filma HD cu sunet şi rezoluţia maximă la care poate filma e de 1280 pe 720 pixeli. Are şi un ecran LCD de 2,7 inci şi pe acesta se pot vedea rezultatele filmării ori fotografierii. Memoria internă e undeva la 40 de mega şi poate fi extinsă cu carduri SD, SDHC şi SDXC. Pe partea de conectivitate are doar USB şi nu are HDMI cu care ar fi putut fi conectat la un HDTV.

Bateria camerei are o durată de 70 minute atunci când se înregistrează şi se pot realiza undeva la 180 de poze. Greutatea aparatului e de circa 100 grame şi trebuie să ştiţi că funcţionează pe toate Windows-urile de la XP încoace. Ar trebui să funcţioneze fără probleme pe Mac şi Linux, dar nu bag mâna în foc pentru Linux deoarece în general e un sistem de operare problematic.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, e ieftină, poate filma 720p şi bateria ţine destul de mult.
Contra: nu am niciun minus împotriva achiziţiei acestei camere.

Preţuri (cel mai mic preţ)

539 lei e un preţ aproximativ la acest aparat foto şi cred că e un best buy. Nu cred că o să îl găsiţi mai ieftin ca second hand ori ca resigilat. Optio WG-1 GPS e o cameră pentru cei care practică sporturi extreme şi vor să-şi imortalizeze amintirile. Costă dublu, dar e rezistentă la apă şi şocuri mecanice.

Concluzie

Pentax Optio S1 e un aparat simplu şi ieftin cu tehnologie de vârf la bord. Pentax nu e o firmă la fel de cunoscută ca Sony, Canon ori altele, dar tot cred că aparatul e de nota 9-10 datorită rezoluţiei de 14 „megapicşeli” şi datorită posibilităţii de a filma la înaltă definiţie. Filmarea HD nu se compară cu cea VGA şi oferă nişte detalii care nu pot fi egalate.

Lasă un comentariu