Pentax MX-1

Aparatul foto digital Pentax MX-1 e unul destul de compact având în vedere ce obiectiv și dotări are. Poate fi confundat ușor cu alte modele noi din seria K-01 deoarece acelea au obiectiv de 40 mm,iar corpul e destul de similar. Diferențe între ele există la obiectiv (calitate) și la unele caracteristici speciale ale modelului. Din unele puncte de vedere poate fi considerat un model sport dar nu l-aș folosi pentru sporturi extreme, spun asta deoarece e robust, dar nu prezintă rezistență la umezeală. E disponibil în două culori interesante, iar prețul e același indiferent pentru care optați. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Am postat acele două poze pentru a vă face o idee, dar și un clip Youtube la filma unde poate fi văzut din mai multe unghiuri și de aproape. În a doua poză se poate observa că ecran LCD e unul funcțional și e util atunci când fotografiați din diverse unghiuri și pentru a avea un control mai bun asupra ei (e chiar mai util decât un vizor).

Ambele culori
Ambele culori
Ecranul
Ecranul

Specificații tehnice

Senzorul CMOS de 12.3 MP care e unul de 1/1.7″. Acesta asigură o fotografiere de calitate în speicla că e însoțit de un stabilizator mecanic avansat, lentile 6.0 – 24.0 mm și altele. Obiectivul său e însoțit de acele lentile, zoom digital 1.95x, zoom optic 4x și are o distanță de focalizare minimă de 1 cm. Pe partea de control al fotografiei are sensibilitate auto/manual (100 – 12800), balans alb, efecte foto, presetări, detectarea feței etc. Deci vine cu toate opțiunile și dotările necesare (standard).

Ca oricare alt aparat nou și acesta poate filma FullHD, doar că în format MPEG-4 cu sunet. De aceea ar fi indicat un card de cel puțin 8GB SDHC clasa 10. Chiar dacă nu dispune de vizor, ecran de 3 inci e la fel de bun (chiar mai bun) deoarece poate fi rabatat. Astfel veți vedea cum vor ieși pozele indiferent de poziția aparatului. Autonomia e unadeva 290 de cadre sau 280 de minute de filmare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: calitate de fotografiere bună, filmează 1080p, HDMI, ecran rabatabil și generos, autonomie mare și un preț corespunzător.

Minusuri: nu e rezistent la apă sau praf, dar mi s-a părut destul de solid în mână.

Concluzie

Acest Pentax MX-1 e un aparat foto compact și modern care poate fi o alegere bună atât pentru amatori cât și pentru profesioniștii care vor o cameră de buzunar. Poate fi folosit cu ușurință de oricine datorită meniului și formei sale (se potrivește perfect în mână).

Te-ar mai putea interesa