Olympus E-PM2, mirrorless cu Live MOS pe diferite culori

Update:
Se dă un an în plus la garanție pentru acest aparat, deci ai 3 ani de garanție la el prin oferta cadou 1 an extragaranție.

Dacă ești pasionat de fotografie atunci modelul de față (Olympus E-PM2) ar fi o recomandare din partea mea. Asta deoarece vine cu un senzor Live MOS de 16MP, posibilitate de filmare Full HD, port HDMI și cu o mulțime de facilități utile. Nici nu costă prea mult deoarece poate fi al nostru la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat disponibil pe mai multe culori și în multiple variante de configurare (cu diferite obiective).

Aspect

În imaginea de alături se poate vedea modelul silver, iar ceea ce nu se vede e ecranul mare de 3 inci. Acesta vă va ajuta să vizionați pozele și filmele captate pe el, iar dacă vi se pare că e prea mic atunci puteți să conectați aparatul la un HDTV via HDMI și astfel o să vedeți pe televizor chiar și filmulețe cu sunet.

Din față
Din față

Caracteristici tehnice

Modelul E-PM2 cu siguranță e unul dintre cele mai bune aparate foto deoarece vine cu un senzor Live MOS întâlnit la Leica și Panasonic. Ce e special la acest senzor e faptul că oferă calitatea unui CCD și consumul mic al unui CMOS, deci e îmbinarea perfectă dintre acestea. Zoom-ul aparatului depinde de obiective, iar despre filmare trebuie menționat că aparatul filmează Full HD.

Păreri pro şi contra

Prețul aparatului e mai mare decât cel al majorității camerelor compacte, dar asta deoarece e un mirrorless care e o foarte bună competiție pentru DSLR-uri de top. Pe lângă faptul că are o portabilitate excelentă, poate fi utilizat cu succes în scopuri profesionale deoarece are numeroase efecte foto. Cum ziceam și în introducere, aparatul beneficiază de o garanție suplimentară de la producător, iar acest lucru e unul foarte bun.
Ce nu îmi place la acest aparat e faptul că nu are GPS, iar din această cauză nu există facilitatea de geo tagging.

Concluzie

Sunt foarte multe lucruri de spus despre aparat deoarece e unul foarte complex și ușor de folosit în același timp, iar din această cauză cred că preview-ul de alături ar fi unul excelent. Cât despre comparații, am văzut că aparatul de față e comparat cu diferite DSLR-uri, dar mă tem că se compară mere cu pere.

Te-ar mai putea interesa