Nikon 1 S1, mirrorless cu obiectiv 11-27.5mm

Nikon 1 S1 e un mirrorless nou și elegant care poate fi găsit pe piață în diverse configurații. Cu siguranță poate v-ați gândit la un mic upgrade, adică dețineți un aparat foto digital și v-ați dori calitatea DSLR. Ca oricare alt model și acesta vine cu un obiectiv interschimbabil. Poate că un DSLR e mai scump, dar mai intervine problema dimensiunilor. Spun asta deoarece unora poate nu vor să care o ditamai geantă sau rucsac pentru aparatul foto. Bineînțeles pentru a-l transporta e nevoie de o geantă dar nu așa de mare și trebuie să știți că e una inclusă alături de un card e 8GB. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Personal aș alege fie modelul pe alb ori negru deoarece se asortează ușor și prețul e același indiferent de culoare.

Din față
Din față
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Are un obiectiv decent cu senzor de 10.1 MP, iar dacă nu vă convin performanțele sale, vă recomand să alegeți ulterior un alt obiectiv cu montura similară – Nikon. Deci puteți schimba doar corpul dacă ați mai avut un mirrorless de la acest producător și din seria 1. Se adresează celor care vor calitate de la distanțe mici deoarece obiectivul oferă dor un zoom optic de 3x. Dar și așa imaginea e destul de detaliată.

Ca și la restul aparatelor de la acest producător, meniul e ușor de folosit iar butoanele sunt poziționate destul de bine pentru a fi mai la îndemână. Având în vedere că are baterie proprie reîncărcabilă pe bază de Litiu, nu mai e nevoie să cumpărați baterii alcaline. Nici nu cred că mai e rentabil cu baterii alcaline cât timp există baterii pe bază de litiu sau alte modele reîncărcabile. Suportă carduri SD dar cât timp vine cu unul inclus, nu mia trebuie să vă faceți griji.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design plăcut, ecran generos pe care se pot vedea decent filmările sau fotografiile realizate cu el vine cu 2 cadouri (geantă+card), viteză de fotografiere bună și altele.

Minusuri: ca oricare alt mirrorless, nu e accesibil pentru oricine.

Concluzie

Acest Nikon 1 S1 aduce destule îmbunătățiri dar până la urmă e un mirrorless ieftin care cu timpul se va ieftini (în caz că vă depășește bugetul). Alternative pot fi modelele de la Nikon care au fost lansate anul trecut deoarece sunt mai ieftine și cred că oferă o calitate satisfăcătoare.

Te-ar mai putea interesa