Nikon 1 J3, mirrorless cu obiectiv VR 10-30 mm

Nikon 1 J3 e cel mai nou din seria 1 J și care e disponibil în 5 culori (negru, alb, argintiu, roșu și bej). Indiferent de culoare aparatul e același dar nu m-aș mira să apară variante cu obiectiv diferit. Chiar dacă alegeți unul dintre aceste modele, puteți alege un obiectiv diferit deoarece obiectivele aparatelor mirrorless sunt interschimbabile, adică pot fi schimbate. Spre deosebire de alte tipuri de aparate, acestea oferă un corp compact și obiectiv destul de performant. Prețul e destul de mare comparativ cu o cameră foto obișnuită, însă e mai ieftin decât un DSLR. Ar fi fost interesant dacă exista posibilitatea achiziționării corpului iar ulterior a unui obiectiv diferit, dar așa veți ieși mai ieftin (cu obiectiv inclus). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Designul nu e cu mult mai diferit față de predecesoarele, dar trebuie să știți că vine cu geantă și card.

Din față
Din față
Din față
Din față

Specificații tehnice

Are un senzor de 14.2 MP CMOS care ține de obiectivul ales și oferă fotografii mai detaliate. E dotat cu un blitz de tip pop-up, zoom optic 3x, lentile de 10-30 mm etc. Chiar dacă un zoom optic foarte mare, calitatea e foarte bună (chiar similară cu cea oferită de DSLRuri). Se adresează celor care vor să facă fotografii de la distanțe mici și medii. Suportă carduri SD, dar având în vedere că are unul inclus de 8GB clasa 10. Clasa cardului are mare importanță în special dacă aparatul filmează la calitate 1080p.

E normal ca un aparat care filmează FullHD să aibă și ieșire HDMI, adică să-l puteți conecta la un televizor corespunzător. Puteți alege să filmeze HD dacă nu vreți să umpleți prea repede cardul de memorie. Dar pe cei 8GB intră multe fotografii și filmări, deci alegerea e a vostră pentru ce calitatea video optați. Autonomia e bună pentru o baterie Li-Ion și care poate să fie mai mare dacă alegeți doar să faceți fotografii.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: fotografiere rapidă, design robust și compact, obiectiv destul de bun, calitate foto peste medie, filmează decent și ușor.

Minusuri: nu e chiar accesibil pentru oricine

Concluzie

Acest Nikon 1 J3 e o alegere care se adresează oricui deoarece e destul de mic pentru performanțele sale și pentru a-l achiziționa, puteți alege și ratele fixe. E o investiție bună pentru profesioniștii care sunt ceva mai comozi dar vor calitate. Am pus și o prezentare a unui model similar:

Te-ar mai putea interesa